DAČIĆ: "Palma ima dobre ideje!" PALMA: "Dačić će biti počasni građanin Jagodine!"

Autor: Tanjug

Vesti

09.06.2018

08:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar inostranih poslova Ivica Dačić prisustvovao je sinoć u Paraliji večeri sa privredno političkom delegacijom Jagodine koju predvodi predsednik Skupštine tog grada Dragan Marković Palma.

RepublikaFoto: Tanjug/D. ANIČIĆ

Večeri su prisustovali, uz 350 Jagodinaca koji se nalaze u petodnevnoj poseti ovom letovalištu u Grčkoj, i ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić i brojni poslovni ljudi iz Paralije i mesta Katarini, čiji je Marković počasni građanin.

Dačić je ovom prilikom ocenio da su Rusija i Grčka najveći prijatelji Srbije u svetu i istakao da Grčka nije priznala tzv. nezavisno Kosovo. Napomenuo je i da se u Grčkoj nalaze brojni srpski hramovi, u Grčkoj je Hilandar, u Grčkoj je "Plava grobnica" i najviše grobova srpskih junaka iz Prvog svetskog rata.

- Mi smo, sa našim koalicionim partnerima iz Srpske napredne stranke, poslednjih godina mnogo uradili za našu zemlju i Srbiju nećemo dati nizašta - poručio je Dačić.

Zahvalio je Markoviću na organizaciji ovog putovanja i dodao da je lepo u Grčkoj, ali kaže da je ipak najlepše u našoj zemlji. Dačić je najavio da će Marković uskoro i zvanično biti počasni konzul Grčke, a konzulat će biti u Jagodini, gde će ga zajedno otvoriti.

RepublikaFoto: Tanjug/D. ANIČIĆ

Dačić je ocenio i da je velika stvar to što Jedinstvena Srbija već četvrtu godinu ima Kancelariju u Paraliji.

On je dodao i da Marković ima dobre ideje, kao što su Akva park, ZOO vrt, Muzej voštanih figura i ocenio da bi Srbija trebalo da se ugleda na njega, napominjući da u Srbiji ima mnogo sposobnih ljudi, ali im ponekad manjkaju ideje.

Marković je obećao da će Dačić biti počasni građanin Jagodine koji se proglašava na Dan oslobođenja grada od fašizma, 17.oktobra.

Političko privredna delegacija Jagodine u kojoj su i medicinski radnici, radnici u predškolskim ustanovama, članovi KUD i Ženskog rukometnog kluba, penzioneri, studenti posetu Paraliji završavaju sutra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading