BRNABIĆEVA U TORINU: Premijerka učestvuje na sastanku Bilderberg grupe

Autor: Tanjug

Vesti

08.06.2018

15:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Torinu je u toku 66. sastanak Bilderberg grupe, na kojem učestvuje 130 ličnosti iz 23 zemlje, uključujući predsednicu Vlade Srbije Anu Brnabić, kako je potvrđeno Tanjugu u njenom Kabinetu.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Među svetskom elitom: Ana Brnabić

Kao učesnici ovogodišnjeg skupa, koji traje do 10. juna, najavljeni su i generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg, premijeri Holandije Mark Rute, Belgije Šarl Mišel i Estonije Juri Ratas, direktorka Uneska Ordi Azulaj, "Turner International" Gerhard Ziler, kao i vodeći ljudi kompanija poput Fijata i Rajan Era.

Poziv premijerki Brnabić je uputio predsedavajući Upravljačkog komiteta Grupe Henri de Kastris, nekadašnji predsednik borda direktora multinacionalne osiguravajuće kompanije Aksa (Axa). 

Evropske integracije

Preciznije, kako navodi Blic, poziv joj je stigao nakon njenog izlaganja na sastanku grupe Novi lideri za Evropu, na ovogodišnjem Svetskom ekonomskom forumu u Davosu. 


Ona je tada govorila o tome da je Evropa potrebna Balkanu i da su evropske integracije zemalja Zapadnog Balkana važne za budućnost regiona, da je Srbija duboko posvećena evropskim integracijama, kao i da "deli evropske vrednosti i ideju dugoročnog mira, prosperiteta i stabilnosti. 

Učešće premijerke je i prvo pojavljivanje nekog srpskog zvaničnika, ali je Srbija, prema nezvaničnim informacijama medija, bila tema Grupe, bar u dva navrata.

Navodno, Srbija je bila tema na sastanku Bilderberg grupe u maju 2008. godine, kada je predloženo da se Srbiji da "zeleno svetlo" za ulazak u EU ukoliko se odrekne Kosova, a pre toga - pre nego što je bombardovana.


Bilderberg grupa sastaje se jednom u godinu dana, a prva među više tema ovogodišnjeg skupa je populizam u Evropi.

Pored toga, učesnici će se baviti i pitanjima kao što su: izazov nejednakosti, budućnost rada, veštačka inteligencija, izbori u SAD na sredini predsednikovog mandata, slobodna trgovina, američko vođstvo u svetu, Rusija, kvantno računarstvo, Saudijska Arabija i Iran, svet "post-istine" (The "post-truth" world) i aktuelni događaji. 

Iza zatvorenih vrata

Šta će od ovih tema biti od interesa za našu zemlju, javnost neće moći da sazna, jer Bilderberg grupa sastanke održava iza zatvorenih vrata, a svi učesnici su obavezni da ne izlaze u javnost o onome šta se razgovaralo na skupu.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (6)

Loading
lepi

08.06.2018 16:11

Velika cast.

TSIDMZ

08.06.2018 18:33

Izuzetna cast!

TSIDMZ

08.06.2018 18:34

Za Srbiju ce izvuci najbolje sto moze!

SKUTER

08.06.2018 20:39

Premijerka odlicno obavlja svoj posao.