VUČIĆ NAJBOLJIMA URUČIO UGOVORE: Siguran posao za 100 diplomaca medicinskih fakulteta!

Autor: Tanjug

Vesti

08.06.2018

07:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dodelio je ugovore o zaposlenju za nekoliko od ukupno 100 najboljih diplomaca svih medicinskih fakulteta u Srbiji, a najbolja među njima, Maša Josipović, koja je sa prosekom 10,00 završila studije i dobila stipendiju Kembridža, rekla je da je ovim činom ostvarena najveća želja diplomaca medicine, da rade i usavršavaju se među svojom porodicom i prijateljima.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je da se od ponedeljka, kada će 100 diplomaca koji su danas dobili ugovore za posao početi sa radom, menja srpsko zdravstvo. 

Lončar kaže da već 40 godina sluša priče kako država treba da se pobrine za najbolje studente medicine, ali da se tek danas nešto menja. 

- Ovi studenti će od ponedeljka dobiti posao, specijalizaciju, plaćene doktorske studije, i tako su im otvorena vrata da budu profesori na Medicinskom fakultetu - rekao je Lončar i posebno se zahvalio predsedniku Srbije, vladi i Medicinskim fakultetima. 

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

Dekanka Medicinskog fakulteta u Nišu Dobrila Stanković Ðorđević navela je da je današnji dan dokaz trajnog opredeljenja države i dan kada će biti dat doprinos zdrastvenom sistemu Srbije. 


Ističe da se na ovaj način uspostavlja sistem vrednosti koji mladim ljudima pruža veru da znanjem mogu da ostvare svoje ciljeve. 

- Pred vama je ozbiljan posao i učenje, ali što više učite više ćete voleti medicinu. Verujm da su među vama nosioci progresa srpske medicinske nauke - rekla je Stanković Ðorđević. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (37)

Loading
katica

08.06.2018 08:17

Svaka cast, ovo je stvarno nesto sto je za svaku pohvalu. Tako to treba raditi, davati podsreh mladim ljudima i volju da zavrse to sto su zapoceli.

jelenica

08.06.2018 08:19

Predivna vest! Sve pohvale! Tako se stimulišu mladi na uspeh i rad!

Marina

08.06.2018 08:22

Ovo je prelepa vest... Vlada Srbije za raliku od prethodnih vlasti, sve cini da mlade ljude zadrzi i obezbedi im dobro placen posao, da ovde stvaraju porodice i skoluju svoju decu... Svaka cast na tome...

Mina

08.06.2018 08:24

Sve cestitke i puno uspeha u poslu.