RADOJIČIĆ IZGLASAN ZA GRADONAČELNIKA!

Autor: I. ŽIGIĆ

Vesti

07.06.2018

13:33 >> 14:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danas je održano glasanje za novog gradonačelnika na sednici Skupštine grada Beograda.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ
Zoran Radojičić

Zoran Radojičić izglasan je za gradonačelnika Beograda, a za njega je bilo 67 glasova.

Deset listića bili su nevažeći, dok su 73 bila važeća.

Ovime prestaje mandat prethodnicima.

Od 110 odbornika bilo je 93 prisutnih, od 83 listića koji su ubačeni u kutiju, bilo je 73 važećih i 10 nevažećih listića.

Istrovremeno, za zamenika gradonačelnika izabran je Goran Vesić.

Članovi Gradskog veća biće Dragomir Petronijević, Tanja Popović, Stevo Marušić, Miloš Dangubić, Gavrilo Kovačević, Zoran Adamović, Elena Bilić, Filip Marjanović, Fadilj Eminović, Vojin Vučićević, Vladimir Jestratijević, Slobodan Šolević i Milan Janković.

Odbornici su "u paketu" glasali za gradonačelnika, njegovog zamenika i članove Gradskog veća, tajnim glasanjem, zaokruživanjem "za" ili "protiv", iza paravana. 

- Hvala vam na poverenju, daću sve od sebe da ga opravdam. Biću gradonačelnik svih građana. Pred nama je težak zadatak, da ispunimo sve obećane ciljeve. Prvi korak je da napravimo dobar tim. Uvek može bolje i trudićemo se. Ja sam čovek koji je za kompromis i razgovor. Pokušavam da dam neki svoj pečat, nešto drugačije - rekao je Radojičić nakon glasanja.

On je u ekspozeu rekao da je njegov san da glavni grad Srbije u naredne četiri godine postane prava moderna evropska prestonica, te da od svog tima očekuje da mnogo rade i da imaju rezultate.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ


- Uložićemo mnogo truda kako bi ostvarili naše ciljeve, a građane ćemo redovno obaveštavati o našim planovima i ciljevima - istakao je Radojičić.

Pored funkcije direktora na Univerzitetskoj dečijoj klinici u Tiršovoj, Radojičić je i redovni profesor na Medicinskom fakultetu u Beogradu.

Brojne pristalice SNS okupile su se jutros na Trgu Nikole Pašića kako bi uoči sednice za izbor gradonačelnika pružile podršku svom kandidatu Zoranu Radojičiću kog su dočekale aplauzom, a predstavnika opozicije Dragana Đilasa zvižducima i povicima "uaaa". 

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (45)

Loading
deki

07.06.2018 13:35

Puno sreće i uspeha u daljem radu

OskorusaNana

07.06.2018 13:39

Cestitke doktoru i mnogo srece na novom poslu.

pera ciganin

07.06.2018 13:42

Sve cestitke dr Radojcicu i puno uspeha .

Milutin

07.06.2018 13:46

Želim mu puno uspeha i sreće u daljem radu.