KOMESAR HAN: Dva nova poglavlja za Srbiju nisu nerealna

Autor: Tanjug

Vesti

06.06.2018

21:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evropski komesar za pregovore o pristupanju Johanes Han kaže da je Srbija dobro napreduje u pregovorima sa Evropom unijom inače, prema njegovim rečima, ne bi bilo moguće otvaranje novih poglavlja u junu.

RepublikaFoto: Tanjug
Johanes Han

- Mislim da Srbija dobro napreduje, inače ne bi bilo moguće otvaranje novih poglavlja. Ne mogu da obećam, ali dva poglavlja nisu nerealna - poručio je Han.

Komesar Han se u Briselu sastao sa ministarkom za evrointegracije Jadrankom Joksimović.

Sastanak je zbog obaveza dvoje zvaničnika održan na briselskom aerodromu, a Johanes Han je ocenio da se svaka prilika mora iskoristiti kako bi se održao tok i napredovalo u procesu evrointegracija Srbije.

Najavivši mogućnost otvaranja dva nova poglavlja u pregovorima Srbije i EU do kraja juna, Han je naglasio da je vrlo zadovoljan ukupnim napretkom.

- Naravno da bismo svi mi želeli da to bude i brže i više, ali na kraju je kvalitet ono što se računa, a ne brzina - kaže evropski komesar.

Na pitanje Tanjuga kako vidi napredak u dijalogu Beograda i Prištine i u kojoj meri to trenutno utiče približavanje Srbije EU, komesar Han je naglasio da je važno za obe strane nađu rešenje, ali i da to nije i jedino važno na putu evrointegracija.


- Moramo se fokusirati i na druge stvari. Danas smo opet razgovarali o neophodnim merama u oblasti vladavine prava. Postoji dosta posla koji je samo u odgovornosti Srbije i njenih vlasti - izjavio je Han.

On je dodao da bi bilo idelano kada bi se paralelno radilo na više koloseka kako se ne bi gubilo vreme u procesu pregovora sa EU. 

Odgovarajući na pitanje Tanjuga o tome koliko je zadovoljan podrškom koju zemlje članice EU daju Srbiji na putu pristupanja Uniji, komesar Han je ocenio da ima onih koje su više ili manje naklonjene.

- A moj posao je da ih držim zajedno - zaključio je Johanes Han.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (33)

Loading
Petar

07.06.2018 05:52

Vidljiv je napredak u svakom pogledu.

marko

07.06.2018 05:54

Srbija dobro napreduje to se vidi

aca

07.06.2018 05:56

Zrno po zrno,pogača.Dina po dinar,palača.Poglavlje po poglavlje,EU.

mala

07.06.2018 05:58

Ukoliko su poglavlja realna, verujem da ce ih Srbija ispuniti..