ĐURIĆ pozvao predstavnike Tanzanije DA NE PRIZNAJU KOSOVO!

Autor: Republika

Vesti

05.06.2018

13:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Marko Đurić, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, danas je u Moskvi u razgovoru sa predstavnicima Tanzanije pozvao vlasti te afričke države da razmotre mogućnost povlačenja priznanja jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Marko Đurić

U saopštenju Vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju navodi se da je Đurić u razgovoru sa delegacijom koju predvodi general-major Simon Mumvi ukazao na brojne medjunarodno-pravne i političke argumente koji stoje iza takvog apela.

Izrazivši očekivanje da će se bilateralna saradnja Srbije i Tanzanije u predstojećem periodu intenzivirati na najvišem političkom nivou, Đurić je podsetio na dugogodišnju istoriju saradnje i prijateljstva, naglasivši da postoji obostrani interes da se obnove nekadašnji izuzetno kvalitetni odnosi. navedeno je u saopštenju.

Djurić se u Moskvi sa delegacijom Tanzanije sastao na marginama medjunarodnog foruma "Razvoj parlamentarizma", sastao sa delegacijom Tanzanije, koju je predvodio Mumvi.

Durić se, takodje, danas sastao i sa članovima delegacije Južnog Sudana, kojoj je zahvalio na doslednoj podršci njihove države teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije.

Samit u Moskvi, na kojem učestvuje više od 80 delegacija, bio je prilika za razmenu mišljenja sa predstavnicima velikog broja država, te prilika da se mnogi bliže upoznaju sa pozicijama Srbije po pitanju Kosova i Metohije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (29)

Loading
Qksander

05.06.2018 14:08

Marko Djuric je dobar mladi politicar pravi patriota koji se bori za Kosovo

suzana

05.06.2018 14:19

Cenimo trud i zalaganje Đurića da zaštiti srpski narod na KiM.

Darko

05.06.2018 14:24

Nadamo se da ce doneti pravu odluku u nasu korist!

Vesna

05.06.2018 14:24

Nadamo se da ce Tanzanija pokazati da je nas prijatelj i da ce povuci priznanje.