BRNABIĆEVA: Kako sudstvo odluči tako će banke da rade!

Autor: Tanjug

Vesti

04.06.2018

15:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako sudstvo bude odlučilo, tako će i banke da rade, rekla je danas predsednica vlade Ana Brnabić upitana da li će vlada preduzeti neke mere, s obzirom na najavu članova Udruženja za zaštitu korisnika bankarskih usluga da će stupiti u štrajk glađu.

RepublikaFoto: Tanjug
Brnabićeva odgovorila!

Brnabić je rekla da je to sada na pravosuđu, sudovima i tužilaštvima i da su u toku parnice u vezi sa tim.

- Sve što ja mogu da kažem biće protumačeno kao pritisak. Vlada poštuje institucije, kako sudstvo bude odlučilo, tako će i banke da rade. Ja ne mogu da dajem nikakve izjave u vezi sa tim - rekla je premijerka.

Upitana za izgradnju kolektora u RTB Bor, koja je ranije najavljena, Brnabić je rekla da je ove godine u budžetu izdvojeno 500 miliona dinara za taj projekat i da će do kraja godine biti raspisan tender.

- Naša ozbiljnost se ogleda u tome što smo obezbedili novac za to iz budžeta - rekla je premijerka.

Na pitanje "da li će manjak novca da utiče na organizaciju Univerzijade", Brnabić je naznačila da ne postoji problem sa organizacijom Univerizajde i da su sredstva za to takmičenje obezbeđena ove, a biće obezbeđena i sledeće godine.

- Kao svaka ozbiljna zemlja, kad smo aplicirali za Univerzijadu, bili smo spremni da odvojimo sredstva i tu ne postoji problem - podvukla je ona.

Kad je reč o najavama da će Bor dobiti status grada, Brnabić je rekla da je vlada usvojia izmene i dopune određenog zakona i predložila da Bor dobije status grada, a da je to sada na skupštini.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (4)

Loading
Northon

04.06.2018 18:24

Ana je u pravu.

Heroj nacije

04.06.2018 18:43

U potpunosti se slazem, banke su u obavezi da rade onako kako sud bude odlucio!

DAINO

04.06.2018 20:55

U potpunosti se slazem sa Aninom izjavom.