ČISTKA U SNS-U: Ko ostaje, ko leti iz vodeće stranke u Srbiji?!

Autor: alo.rs

Vesti

04.06.2018

06:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sednica Izvršnog odbora Srpske napredne stranke biće najverovatnije održana u petak i tada će biti doneta odluka koji će lokalni šerifi leteti sa funkcija, a koji i iz same stranke,

RepublikaFoto: Tanjug
Ko ostaje, ko leti iz vodeće stranke u Srbiji?!

- Čistka u SNS-u se polako privodi kraju, a u petak će biti otvorene sve karte. Lokalnim funkcionerima koji imaju loše rezultate je odzvonilo. Darko Glišić, predsednik IO SNS-a, prethodna dva meseca je analizirao rad na lokalu, pojedini funkcioneri već su izbačeni iz SNS-a, a drugima je data preporuka da odstupe sa javnih funkcija - objašnjava dobro obavešteni izvor za Alo i dodaje da se oni koji nisu dobro radili ne mogu kriti iza stranke.

- Sa stranačkih funkcija već su smenjeni Predrag Belić, predsednik opštine Alibunar, Radisav Čučulanović iz Kladova, Zoran Jozić, predsednik opštine Blace, Perica Videkanjić, predsednik opštine Kula, i s čela Merošine je smenjena Sanja Stajić, koja je još pre 15 dana izbačena iz SNS-a - objašnjava izvor i navodi da je smešan pokušaj lokalnih funkcionera da svoju smenu prikažu kao napuštanje stranke.

RepublikaFoto: youtube.com/GEM televizija
Andrij Živković kabadahija na čelu opštine Lajkovac

Prema rečima sagovornika, smene i isključenja traju nedeljama, ali iz SNS-a niko ne želi da izlazi sa imenima, a lokalni funkcioneri to koriste kako bi izbacivanje iz stranke predstavili kao napuštanje.

- Andriji Živkoviću, predsedniku opštine Lajkovac, biće izreknuta opomena, tako da se za sad spasao od smene i isključenja. Te sreće nisu bili odbornici u Skupštini opštine Lebane, te je njih petoro već isključeno zbog nepristojnog ponašanja - ističe izvor i dodaje da se razmatra još deset lokalnih odbora.

Pohvaljen predsednik opštine Kosjerić!

Posle analize koju je obavio predsednik IO SNS-a Darko Glišić, ipak nije bilo samo smena i isključivanja. Mnogi lokalni funkcioneri pohvaljeni za svoj rad i zalaganje, a jedan od njih je Žarko Đokić, predsednik opštine Kosjerić.

- Planirane su i promene u okviru SNS-a u Kosjeriću. Žarko Đokić, predsednik opštine Kosjerić, dobio je pohvale za svoj rad i ubuduće će voditi i lokalni odbor Srpske napredne stranke - otkriva naš dobro obavešteni izvor.

Podsetimo, Darko Glišić, predsednik Izvršnog odbora SNS-a, započeo je početkom aprila detaljnu analizu učinka lokalnih funkcionera ove partije. On je u razgovoru za Alo poručio da ta stranka neće biti zaštita nikome ko ne ulaže dovoljno truda i rada kako bi opravdao poverenje građana.

- Nakon provere učinka, usvojićemo zaključke i smeniti one čijim radom nismo zadovoljni. Bitno je da građani znaju da je naš lokalni funkcioner sa najslabijim rezultatima bolji od svih iz opozicije koji su trenutno na vlasti u nekoliko opština - kazao je Glišić nedavno za list.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (64)

Loading
vanja

04.06.2018 06:48

Svako delo ima svoju težinu kako dobro tako i loše.

luka

04.06.2018 06:53

Ko nije radio kako treba, ne može više da ostane na funkciji.

Danica

04.06.2018 06:57

Smeniti one koji narusavaju ugled stranci.

sasa

04.06.2018 09:33

@Danica - Ima ih jos.