Obistinilo se proročanstvo Lečića: ČESTITKE ĐILASU, PREUZEO JE DS

Autor:

Vesti

04.06.2018

05:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novopečeni predsednik DS Zoran Lutovac u zagrljaju Dragana Đilasa! Ovo su poražavajući rezultati višemesečne borbe većine demokrata da nipošto ne padnu pod okrilje bivšeg gradonačelnika koji je preko svojih trojanaca na sve načine pokušavao da se dokopa cele infrastrukture DS i dođe do titule lidera opozicije.

RepublikaFoto: Informer.rs
Zoran Lutovac i Dragan Đilas nerazdvojni

Ako je sudeći prema slavljeničkim fotografijama Lutovca, koga Đilas zaštitnički grli s obe ruke u jednom beogradskom klubu odmah nakon što je potukao protivkandidate Gordanu Čomić i Branislava Lečića, jasno je da ova stranka hrli u Đilasov Savez za Srbiju, i to na kolenima.

Đilas: Čestitam Zoranu Lutovcu i DS. Čekamo vas u Savezu za Srbiju

SLAVLJE UZ ALKOHOL

Od 1.260 delegata, koji su glasali, Lutovac je osvojio 659 glasova delegata, Gordana Čomić 468 i Branislav Lečić 123.

Pobedu na izborima Lutovcu je prvi čestitao Đilas, i to na Tviteru, nakon čega su slavlje nastavili uz alkohol i muziku.

- Čestitam Zoranu Lutovcu i DS. Čekamo vas u Savezu za Srbiju - napisao je Đilas.

Nije tajna da se Lutovac poslednjih meseci često sastajao sa Đilasom i dogovarao saradnju, dok je, s druge strane, članstvo DS ubeđivao kako nije ničiji čovek, a posebno ne bivšeg gradonačelnika. Za to vreme Čomićeva se držala retorike vraćanja na izvorne principe Zorana Đinđića, a Lečić je pred kamerama upozoravao na mogući katastrofalan scenario.

RepublikaFoto: instagram.com/branislavlecic
Branislav Lečić je javno izneo šta ima da kaže o Đilasu i Lutovcu

- I on sam (Đilas) pretenduje na činjenicu da bi lakše zagrlio DS kada bi imao jeftiniji ulaz u njega jer formiranje nove partije podrazumeva veliki broj godina i mnogo para... Ja znam i da je zvao neke ljude i lobirao, ali to je sve legalno - rekao je Lečić gostujući na TV N1 dva dana pred glasanje u stranci.

Na pitanje Srpskog telegrafa da li su procurile fotografije Lutovca i Đilasa dokaz da je Đilas jeftino preuzeo DS, Lečić je odgovorio: "Jeste."

- To je vaše zapažanje, složio sam se s njim, uostalom javno sam u TV emisiji pred izbore izneo svoj stav po pitanju Đilasa i DS. Međutim, poštujem odluku većine članova stranke, ostajem član i poštovaću odluke novog rukovodstva - kaže Lečić.

RepublikaFoto: Tanjug/D. Goll
Tiha patnja Zorana Lutovca je Đilas

ČEŽNJA ZA ĐILASOM

Analitičar Dejan Vuk Stanković za naš list ocenjuje da će Lutovac pak naići na otpor u stranci.

- Stranku je preuzeo Lutovac, Đilas izvesno čeka Lutovca u svom savezu. Neće se Lutovac lako fuzionisati sa Đilasom jer je Gordana Čomić ipak dobila dosta glasova, a sumnjam i da članstvo i neko potencijalno biračko telo čezne za bivšim liderom koji ih je spustio na ivicu cenzusa - zaključuje Stanković.

Tviteraši o DS

Ješić: Indijanci i sindikati

Funkcioner demokrata Goran Ješić nije odoleo da čestita pobedu novom predsedniku i tom prilikom razotkrije njegove planove.

- Đilas, Jeremić i DS! Nikakve šarade, indijanci i sindikati! Isključivo predstavnici stranaka - odgovor je Ješića na pitanje jednog tviteraša da li je za Savez za Srbiju, koji predlaže Đilas, i u kojoj formi.

Pajtić: DS gurnut u anonimnost

Bolje je da te napadaju nego da te ignorišu, tvrdi bivši lider DS Bojan Pajtić na Tviteru povodom pobede Lutovca na izborima u toj stranci nakon ocene tviteraša da novi predsednik ima "čistu biografiju", te da botovi ne mogu da ga napadaju.

- Mislite dobro je - botovi ne napadaju rukovodstvo DS. Grešite. Znači da su izabrali (za nas lošu) taktiku ignorisanja i guranja u anonimnost - ocenjuje Pajtić, koji nije želeo otvoreno da komentariše novog predsednika.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (70)

Loading
Nikola

04.06.2018 06:41

Lutovac je Djilasov igrac.

sasa

04.06.2018 07:03

@Nikola - Djikijev potrcko

sasa

04.06.2018 09:31

@Nikola - Samo mogu da se igraju.

Rade

04.06.2018 06:41

DS nikad nije bio manje svoj nego sada!