JEREMIĆ na OVA TRI KLJUČNA PITANJA nema odgovor

Autor: G. M.

Vesti

01.06.2018

17:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider Narodne stranke Vuk Jeremić, koji je pokrenuo pravu medijsku ofanzivu, pokušavajući da se izvuče od teških optužbi s kojima je suočen nakon hapšenja svojih međunarodnih partnera, ostao je javnosti u Srbiji dužan odgovore na tri ključna pitanja.

RepublikaFoto: Tanjug/M. KAROVIĆ
Vuk Jeremić odgovora nema, dok ga ne izmisli

Prošli su dani i nedelje otkako je javnost saznala da su u Americi uhapšeni Patrik Ho i Tidijan Gadio, a Jeremić nikako da objasni u kakve je tačno aranžmane s njima ulazio, koliko je para i u koje svrhe dobio i šta je zauzvrat uradio ili obećao.

A nije da nije imao prilike, s obzirom na to da je samo u poslednjih nekoliko dana gostovao na dve televizije, oba puta po sat vremena, dok je u jednom nedeljniku izneo svoju verziju na dve strane u autorskom tekstu, dakle bez ijednog novinarskog pitanja. Ipak, uspešno je izvrdao ključne odgovore.

Srpski telegraf je i u petak, po ko zna koji put, poslao ista pitanja Vuku Jeremiću. Nikakav odgovor, kao ni prethodnih dana, nismo dobili ni od njega lično niti od njegove PR službe.

Potpredsednik SNS Milenko Jovanov kaže za naš list da je čudno da Jeremić "kao stručnjak za sve i svašta, od energetike do geopolitike" sada ne ume da objasni odakle mu ovaj novac.

Jovanov: Ako je kampanju platio od tih para, to bi značilo da je banda imala svog kandidata na izborima za šefa države

- Jedino što se zaključuje iz svega što je dosad priznao jeste da je obavljao ulogu konsiljerea ovoj međunarodnoj bandi, što ga ne oslobađa obaveze da građanima Srbije jasno odgovori i na pitanje da li je tim parama plaćao kampanju za predsednika Srbije, koja ga je koštala oko 7,5 miliona evra - istakao je Jovanov. 

Hronologija

25. maja saopšteno da su u SAD uhapšeni Patrik Ho i Tidijan Gadio
27. maja saopšteno da FBI proverava čak 300.000 mejlova sa prepiskom uhapšenih
28. maja Jeremić gostovao na TV Naša i priznao da je CEFC, firma kineskog tajkuna povezanog sa uhapšenima, od 2013. do 2017. uplatila 1,3 miliona dolara na njegovo ime
 30. maja na TV N1 priznao da je primao novac od uhapšenih tajkuna
1. juna u Americi saslušan Ho, detalji još nisu saopšteni

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (54)

Loading
Milos

01.06.2018 17:36

Izgleda da nikada necemo saznati odgovore na ta tri pitanja.

Simonida

01.06.2018 17:37

Pa on ni na jedno pitanje nikad nije imao odgovor, ne samo na ova tri.

paramonte

01.06.2018 17:47

Nema on odgovor ni na jedno pitanje.

Jelena

01.06.2018 17:53

Jeremic nikada nece odgovoriti na ova pitanja. On je sada podneo tuzbu protiv predsednika Vucica ne bi li samo skrenu paznju sa sebe i svih desavanja oko njegovih finansijera.