BRNABIĆEVA: Fijat ostaje u Srbiji, sve ukazuje na to!

Autor: Tanjug

Vesti

01.06.2018

12:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijerka Ana Brnabić je izjavila danas da će uskoro imati razgovore sa predstavnicima Fijata, kao i da sve ukazuje na to da će ta kompanija ostati u Srbiji.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Ana Brnabić

- Imamo sve indicije da će Fijat ostati u Srbiji, nadamo se da ćemo uskoro videti njihove investicione planove. Ja ću kao predstavnik države imati uskoro razgovore sa njima, jer želim da čujem tačno šta su njihove investiocne odluke, ali sam danas mnogo manje zabrinuta za radnike Fijata i Kragujevca nego što sam bila pre godinu dana kada smo imali štrajk u Fjatu - rekla je Brnabić novinarima u Boljevcu.

Ona je tamo posetila preduzeće FPM Agromehanika.

Na pitanje da li će sa Fijatom biti produžen ugovor pošto ističe ove godine, Brnabić je kazala da je vlada spremna za dalje razgovore, ali da želi prvo da vidi koja će biti ponuda te kompanije.

- Želimo da vidimo koja je njihova ponuda prema radnicima i prema državi. Očekujemo da ona bude u najboljem interesu radnika i države i u odnosu na njihovu poudu ćemo reagovati - kaže premijerka.

Istakla je da Kragujevac sa firmom "Milanović inženjering" koju je preuzeo Simens sada ima potpunu drugačiju pespektivu, kao i da sada mnogo lakše ulazi u dalje razgovore sa Fijatom nego pre godinu dana.

- Srećna sam zbog Kragujevca i mislim da će za godinu, dve to biti jedan od gradova kome će biti potrebna nova radna snaga odnosno da to više neće biti, kako su pre nazivali, dolina gladi - navela je premijerka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (8)

Loading
Salonitka

02.06.2018 11:51

Dobra vest za Srbiju da Fijat ostaje

Neki_Nenad

02.06.2018 12:57

Odlicna vest za Srbiju!

Neki_Nenad

02.06.2018 12:58

Srbija snazno napreduje tako da su sve bolji uslovi i naravno da ce ostati u Srbiji!

Suvi intelektualac

02.06.2018 17:05

Ovo je jos jedan pokazatelj koliko je odgovorna nasa vlast na celu sa Anom Brnabic i Aleksandrom Vucicem!