Predsednik najavio otvaranje ambasade u zemlji Kariba

Autor: Republika

Vesti

01.06.2018

09:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je danas nadu da će potpisani Sporazum o saradnjji Srbije i Asocijacije država Kariba pomoći uspostavljanju boljih veza sa karipskim zemljama, s obzirom na to da je naša zemlja opredeljena za unapređenje odnosa sa tradicionalnim partnerima u Latinskoj Americi.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Aleksandar Vučić

Predsednik Vučić je to rekao u razgovoru sa Džun Somer, generalnim sekretarom Asocijacija država Karba, koja okuplja 25 zemalja članica, a Srbija ima status zemlje posmatrača.

Predsednik Vučić je najavio da će Srbija uskoro otvoriti ambasadu u jednoj od zemalja Kariba, kako bi time pomogla razvoj saradnje.

On je sagovornici predložio razvoj saradnje u oblasti turizma i poljoprivrede.

Generalni sekretar Asocijacije država Kariba Somer je istakla da postoje oblasti, poput obrazovanja i kulture, u kojima međusobna udaljenost nije prepreka za saradnju, te je predložila razmenu studenata i druge konkretne projekte.

Ona je pozvala predsednika Vučića da sledeće godine učestvuje na Samitu Asocijacije država Kariba, povodom 25-te godišnjice njenog osnivanja, saopštila je Preš služba Predsednika.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (21)

Loading
MIKI

01.06.2018 09:45

To su lepe vesti.

mane

01.06.2018 09:59

Razmena studenata sa Asocijacijom drzava Kariba zvuci primamljivo ,razmisljam da se upisem na fakultet.

Boža

01.06.2018 10:06

Razvijanje bilateralnih odnosa i sa tim zemljama, je od velike važnosti za Srbiju, i za jačanje privredne i ekonomske saradnje.

Maja

01.06.2018 10:25

Srbija sve vise i vise napreduje iz dana u dan.