TEŠKA BRUKA I SRAMOTA POLITIČARA U POKUŠAJU: Skandal u slučaju aplikacije "Izabrani doktor"!

Autor: Republika

Vesti

01.06.2018

08:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Predanost" kojom državni službenik koji trenutno obavlja posao Poverenika za informacije od javnog značaja iskazuje u svom svakodnevnom radu je vredna pažnje. To se posebno odnosi na njegove lektorske sklonosti kada tražeći "dlaku u jajetu" slovne greške pokušava da predstavi kao materijalnu povredu koja može da ugrozi bezbednost građana.

Foto: twitter.com

"Konstruktivnost" kojom pristupa u brizi o interesima građana Srbije pokazala se i u "slučaju" aplikacije "Izabrani doktor". Istog dana kada je aplikacija, čija je osnovna namena da građanima omogući brži i efikasniji način zakazivanja termina kod izabranog lekara, puštena u probni rad, poverenik je upozorio građane Srbije da "treba biti oprezan u korišćenju aplikacije". I to iz razloga jedne slovne i jedne tehničke greške, koje su se potkrale u navedenoj aplikaciji.

Zabrinut za bezbednost podataka građana, poverenik je toliko požurio da se oglasi, da nije primetio da je citirao pogrešan član Zakona na koji se poziva ovim povodom. Nije to primetila ni jedina redakcija dnevnih novina koja je prenela reakciju poverenika, slepo verujući svemu što on ima da kaže.

Tekst "Izabrani Doktor DOO" je tehnička greška koja je već zamenjena sa “Sorsix International D.O.O"

Na ukazanu grešku, poverenik je reagovao kako dolikuje državnom službeniku i u skladu sa platom koju prima iz budžeta Republike Srbije - smajlijem.

Poštujući državu i građane ove zemlje, povereniku, ipak, ne odgovaramo smajlijem već argumentima.

Autor aplikacije je Sorsix International D.O.O

 Aplikacija Izabrani doktor je medijum za komunikaciju svakog osiguranika RFZO-a sa IZIS sistemom. Preko iste osiguranik može da zakaže pregled kod svog izabranog lekara i time uštedi vreme za zakazivanje pregleda. Usluga zakazivanja može da se vrši i preko Nacionalnog kontakt centra. Aplikacija ne čuva (skladišti) lične podatke. Svi podaci koji se prikazuju u mobilnoj aplikaciji se preuzimaju iz standardnog API-ja koji koristi više od 35 kompanija u R. Srbiji u svojim zdravstvenim informacionim sistemima.

Građane Srbije obaveštavamo da treba da budu oprezni sa saopštenjima koje pušta Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka, jer mu se, možda, potkrao neki lapsus.

Sve u svemu, još jedna bruka i sramota političara u pokušaju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (13)

Loading
Una

01.06.2018 08:37

Znase da zuto-ridji pevaranti nedaju fotelju lako,bore se do kraja ali svejedno izgube.

Marijana

01.06.2018 08:50

Ovaj covek vec ozbiljno pocinje da nervira narod!Ne radi ni svoj posao kako treba,a hoce da bude i politicar!Kako da ne..

Draga

01.06.2018 08:53

Kada on napravi gresku onda nema nicega sumnjivog. Licimer.

Tamara

01.06.2018 08:55

Treba da se vodi racuna o tome, nije to SMS p anema veze ako pogresis.