(FOTO) "GDE VAM JE ŠEŠELJ": Organizatori albanskog festivala u Beogradu provocirali radikale

Autor: Republika

Vesti

30.05.2018

17:11 >> 18:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ispred Centra za kulturnu dekontaminaciju, na uglu Ulice Kralja Milana i Birčaninove ulice u Beogradu, gde bi trebalo da bude održan festival "Mirdita, dobar dan", koji predstavlja svojevrsno veličanje nepostojeće autohtone kosovske kulture, došlo je do koškanja između učesnika festivala i pristalica Srpske radikalne stranke koja je oštro protiv ovog skupa.

RepublikaFoto: Repblika
Jake policijske snage obezbeđuju skup

Kako javlja izveštač Srpskog telegrafa, verbalno prepucavanjo započeli su organizatori skandirajući: "Gde vam je Šešelj".

Kako saznajemo, nedugo nakon ove provokacije ispred Centra za kulturnu dekontaminaciju glavom i bradom stigao je upravo lider SRS Vojislav Šešelj.

On se obratio svojim pristalicama rekavši im da su oni kao srpske patriote zaustavljeni u centru Beograda, "umesto da zajedno s policijom sprečavaju ovu bruku i otvaranje festivala". 

Sa druge strane, organizatori su u nekoliko navrata uspeli da probiju kordon policije, zbog čega su angažovane dodatne policijske snage.

RepublikaFoto: Repblika
Stigli i Zavetnici

Prema našim informacijama sa lica mesta, i pristalice radikala nisu bile zadovoljne što je policija blokirala prilaz zgradi Centra, te su tražili da se policajci pomere i omoguće ustavnom zagorantovanu slobodu kretanja, što pripadnici MUP nisu uradili.

Inače, radikala prema proceni našeg izveštača ima oko 250, dok se u centru Beograda okupilo i oko tridesetak pristalica Zavetnika.

Među njima je i Milica Đurđević Stamenkovski.

RepublikaFoto: Republika
Protiv albanskog festivala u Beogradu: Milica Đurđević i Zavetnici

Slaba posećenost

Prema procenama našeg izvštača, festival "Mirdita, dobar dan" prati oko dvestotinak zainteresovanih, a među njima su i pojedine drugosrbijanske perjanice poput Čedomira Jovanovića i Verana Matića.

RepublikaFoto: Republika
Čedomir Jovanović 

RepublikaFoto: Republika

Veran Matić (u plavoj košulji)

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading