BRNABIĆEVA: Protiv Malog su oni za koje su svi krivi dok se ne DOKAŽE DA NISU!

Autor: Tanjug

Vesti

29.05.2018

16:22

"Protiv Siniše Malog su oni koji veruju da Srbija treba da bude društvo u kojem su svi krivi, dok se ne ispostavi da su nevini", konstatovala je premijerka Ana Brnabić sumirajući raspravu o predlogu da Mali bude ministar finasija, u kojoj se ona, kaže, potrudila da na najbolji način, konkretnim brojkama i dokazima obrazloži zašto je njen predlog dobar.

Tanjug/T. VALIČ
Ana Brnabić i Siniša Mali danas u Skupštini

Kako je rekla, ekonomskim pokazateljima je obrazložila zašto je predložila Malog da preuzme resor finansija, kao i da razume da neke od tih stvari opozicija jednostavno ne želi da prihvati. 

- Žao mi je zbog toga, jer bi bilo odgovorno i u nacionalnom ineteresu da počnemo da prihvatamo neke brojke. Pre svega, rezultate i uspehe koje vlada nije sama sebi pripisala, već objektivni, dosta kritički međunarodni partneri i organizaije. Ali, takva je politička atmosfera u Srbiji - rekla je premijerka. 

Dodala je da na kraju rasprave nije želela da odgovara na neke stvari na koje je, kaže, odgovar dala tri puta, "jer odgovor i ne zanima ljude koji postavljaju pitanje". 

Njen zaključak dvodnevne debate oko Malog je, kaže, da su protiv predloga, pre svega, oni koji veruju i misle da je bivša gradska vlast odgovorno radila. 

- Oni koji kažu da je odgovorno da imate istorijski deficit, dugove, najveću nezaposlenost, skuplje vrtiće, preplaćene podzemne kontejnere, neisplaćene obaveze prema različitim socijalnim kategorijama, kuću ''Velikog brata'' u Pionirskom parku - rekla je ona. 

Protiv predloga su, istakla je, oni koji veruju da Srbija treba da bude društvo u kom su svi krivi dok se ne ispostavvi da su nevini, pa i onda kad nadležne institucije kažu da nisu krivi, jer to nije dodovljno dobar odgovor za njih. 

Tanjug/T. VALIČ

- Oni koji neće da razlikuju ukupni od javnog duga, između potrošnje i investicija, koje činjenice, brojevi, projekti, rezultati apsolutno ne zanimaju i za njih neće da čuju - rekla je Brnabić. 

Brnabić je citirala izveštaj o napretku Evropske komisije za Srbiju, zbog poslanika koje, kako je rekla, ne zanimaju rezultati i neće za njih da čuju. 

Predstavljajući deo izveštaja koji se odnosi na ekonomske pokazatelje, Brnabić je kazala da je Srbija ostvarila dobar ekonomski napredak, da je rešeno pitanje budžetskog deficita, kao i da je očuvana makroekonomska stabilnost. 

Navela je i da su uslovi na tržištu rada poboljšani, a Siniši Malom je poručila da očekuje da nastavi da radi tako da održi uspeh i pomogne timu Vlade Srbije kako bi građani svakim danom živeli bolje. 

Brnabić je zahvalila poslanicima SNS, ali i drugim stranaka vladajuće koalicije na podršci i na tome što su "čuli" njene argumente za Sinišu Malog, kao i na podršci da postane ministar finansija. 

Komentari (5)

Loading
Safon

29.05.2018 18:56

Na sreću njih niko i ne shvata ozbiljno.