Čanak o spekulacijama da će zameniti Maju Gojković

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

29.05.2018

09:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider LSV i predsednik skupštinskog Odbora za evrointegracije Nenad Čanak kaže da ga niko nije zvao niti razgovarao sa njim o tome da zameni Maju Gojković na mestu predsednika Narodne skupštine.

RepublikaFoto: Tanjug/Nebojša Radošević
Nenad Čanak, lider LSV

Komentarišući medijske spekulacije na tu temu, Čanak je rekao:''''Niti sam za to čuo, niti sam načuo'''', a na pitanje da li bi pristao da bude predsednik parlamenta rekao je da ne bi pristao da promeni svoja ubeđenja, ali da bi pristao da radi u korist države.

Kako je rekao za Pink TV, nikad do sada nije prihvatio funkciju u izvršnoj vlasti, iako mu je, kaže, nuđeno sve i svašta, a jedinu javnu funkciju imao je kao predsednik Skupštine Vojvodine. 

Kaže i da parlamentarizam treba negovati i da je zato pristao da bude predsednik Odbora za evropske integracije.

- Mislim da sam zajedno sa svim članovima odbora doprineo da se evropski put Srbije bolje vidi međunarodno nego do sada, posebno imajući u vidu da se u Srbiji parlamentarna diplomatija slabo primenjuje, što je velika greška - rekao je Čanak. 

Kritikovao je što Vojislav Šešelj, kome je, kaže, prestao poslanički mandat, sedi u parlamentu "podriva priču o Srbiji kao o državi prava". 


On je Šešelja uporedio sa počiniocima nekih drugih krivičnih dela koji su odslužili svoju kaznu i ukazao da krivično gonjena osoba ne može dobiti ni posao portira u javnim ustanovama. 

Govoreći o evropskim integracijama, Čanak je rekao da je prva i osnovna prepreka za ulazak u EU to što Srbija živi u permanentnoj političkoj krizi koja se, kaže, ogleda i u tome koliko je Srbija spremna da se suoči sa prošlošću. 

Kako je primetio, od Srbije niko ne traži priznanje nezavisnosti Kosova, već pravno-obavezujuću normalizaciju odnosa Beograda i Prištine.

- Mislim da će pod pritiskom međunarodne zajednice i Beograd i Priština morati da nađu rešenje. Stanje zamrznutog konflikta EU neće da trpi - zaključio je. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (23)

Loading
Alhemičar

29.05.2018 09:39

Mislim da u SNS ima dovoljno dobrih kandidata da zamene Maju.

anja

29.05.2018 09:57

@Alhemičar - iako se slazem sa vama, mislim da ce biti malo teze naci zamenu takvoj zeni

Dinko

29.05.2018 09:42

Ne sumnjam u njegove evropske namere ali bi bila otežana komunikacija sa istokom njegovim postavljenjem.

Borko

29.05.2018 09:43

Toliko o novinarstvu.