SINIŠA MALI PRELAZI U VLADU: Do izbora novog gradonačelnika, Beograd vodi Andreja Mladenović

Autor: blic.rs, Republika

Vesti

28.05.2018

08:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dosadašnji gradonačelnik Beograda, Siniša Mali od danas više neće biti na toj funkciji jer prelazi u Vladu Srbije gde će biti ministar finansija. Na mestu gradonačelnika, do izbora novog, njega će menjati Andreja Mladenović.

RepublikaFoto: Tanjug/Dimitrije Goll
Andreja Mladenović

Jedna politička nepoznanica je razrešena, dosadašnji gradonačelnik Beograda, Siniša Mali, prelazi u Vladu i od danas će obavljati funkciju ministra finansija. Ipak nameće se još jedno pitanje- ko će voditi Beograd do izbora novog gradonačelnika?

Još samo 12 dana ostalo je do izbora novog gradonačelnika, a Siniša Mali će danas iz Starog dvora ponovo otići u Nemanjinu. Iz Skupštine grada su za "Blic" rekli ko će biti njegovom mestu, ali i naglasili da grad mora da nastavi da funkcioniše.

- Gradonačelniku danas prestaju obaveze koje je obavljao u Skupštini grada, a njih će sada preuzeti Andreja Mladenović, zamenik gradonačelnika. Sve će da funkcioniše normalno, kao i do sada, ali ukoliko Mladenoviću bude potrebna bilo kakva pomoć, moći će da zatraži pomoć od Malog - kažu iz Skupštine grada.

Odlazećem gradonačelniku ovo je treći put da ulazi u Vladu. Pre nego što je postao gradonačelnik, bio je savetnik predsedniku Aleksandru Vučiću u vreme dok je on bio prvi potpredsednik Vlade. Bio je zadužen za ekonomska pitanja. Takođe, 2001. je bio postavljen za pomoćnika ministra za privatizaciju u Ministarstvu za privredu i privatizaciju, sve do kraja 2003. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading