PALMA: VUČIĆ VODI DOBRU POLITIKU, ZAMENIO BIH DVA MINISTRA!

Autor: Tanjug

Vesti

28.05.2018

07:17 >> 09:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma tvrdi da predsednik Srbije, Aleksandar Vučić vodi ozbiljnu i ispravnu politiku i da je zbog toga Srbija mnogo bliže Evropskoj uniji nego 2012. godine, kao i da je rezultat takve politike to što su neke zemlje koje su ranije slale iritantne poruke sada prijateljski raspoložene.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Dragan Marković Palma

- Takav primer je Turska, iz koje dolazi sve veći broj investitora, ali i turista. Erdogan je pre nekoliko godina na Kosovu govorio da je to Turska, a danas ne šalje slične poruke već pomirljive. Postao nam je prijatelj - rekao je Marković odgovarajući na pitanje da li je posle samita u Sofiji i jasne poruke Francuza da neće biti proširenja pre suštinske reforme unutar EU, Srbija još dalje od Unije. 

On je naglasio da oni koji su od Međunarodnog suda pravde tražili i dobili mišljenje, "koje ništa ne koristi Srbiji, pričaju da će Vučić zbog EU dati Kosovo". 

- To je kao kad zečevi upadnu u baštu i pojedu sav kupus, a ostanu samo kočanji. E, to je ostalo Vučiću od Kosova, kočanji, da njima prehrani Srbiju i sačuva Kosovo", smatra lider JS. 

Upitan da li treba zahvaliti EU i okrenuti joj leđa ako bude tražila da Srbija prizna jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, Marković je rekao da ne želi da pretpostavlja šta će EU da traži i da treba da sačekamo da vidimo da li će biti takvih uslova. 

- Najbitnije je da srpski narod na KiM bude zadovoljan i bezbedan. Kosovo je oteto, a ko je tad, 2008. godine, bio na vlasti? Vodili su ljude na moleban u crkvu, da se mole Bogu da utiče na Ban Ki Muna da poništi tu odluku. Da li se tako čuva i brani Kosovo? U crkvu se ide za slavu, ali ne da Bog vrati Kosovo. Da li je to njihova politička poruka - upitao je Marković. 

Upitan da li misli da treba rekonstruisati Vladu Srbije, Marković kaže da se time ne bavi, ali da smatra da ona generalno dobro radi iako, kako kaže, iz poznatih razloga nije glasao za nju. 

Međutim, kaže da postoje dva ministra "koja se bave temama koje im nisu u opisu posla, pa samo prave štetu građanima". 

Marković nije želeo da otkrije o kome je reč.

- Ali kao i u svakom fudbalskom klubu, gde imate 11 igrača, uvek se neko šlepa jer je ranije igrao u Zvezdi ili Partizanu. Švercuje se zbog svoje biografije. Bog je svakom dao uputstvo da koristi mozak, ali neki ga nisu iskoristili, pa će im sad trebati uput za ludaru - rekao je Marković. 

Govoreći o legalizaciji istopolnih zajednica kao prečici do promene Ustava i odobravanja gej brakova, lider JS je rekao da ako to bude tema za promenu ustava, njegova stranka nikad neće glasati da dva muškarca ili dve žene sklapaju brakove i usvajaju decu. 

- Ne samo zato što je protivljenje tome moja ideologija, već zato što nam u centru mora biti porodica. Kako da se s takvim propisima borimo protiv bele kuge? Kako će dva muškarca da rode dete? Ko će da im da dete? Kako će da ga vaspitavaju? Šta će ti "pozadinci" da kažu deci ko ih je rodio? Protiv smo i gej parade, to je parada srama, a ne ponosa. U svojoj sobi neka rade šta hoće, ali ne i na ulici - rekao je Marković. 

Na pitanje da li ima favorita za gradonačelnika Beograda, lider JS podseća da je njegova stranka u koaliciji sa SPS i SNS i navodi da će podržati izbor koji predlože naprednjaci. 

- U javnosti se pominje da bi to mogao biti Vesić. On je iskusan političar, dobro razmišlja. Mi smo za - rekao je Marković. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (18)

Loading
Arditi

28.05.2018 08:41

Dobra politika vodi na dobar put!

Arditi

28.05.2018 08:43

Put Srbije je put u EU!

Petar986

28.05.2018 09:11

Vucic odlicno radi sovj posao!

Petar986

28.05.2018 09:12

Dobar tim na celu sa Vucicem pa je zato tako!