Tradicionalno otvaranje granice na tromeđi Srbije, Mađarske i Rumunije: "OVU SARADNJU OBELEŽAVA ZAJEDNIŠTVO"

Autor: Tanjug

Vesti

26.05.2018

10:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović prisustvovao je danas tradicionalnom otvaranju granice na tromeđi Srbije, Mađarske i Rumunije (kod naseljenog mesta Rabe), koje organizuje Regionalna saradnja Evroregije Dunav-Kriš-Moriš-Tisa (DKMT).

RepublikaFoto: Tanjug/J. PAP

Predsednik Mirović rekao je da je saradnja u okviru Evroregije DKMT uspešna, te da u prilog tome ide i kontinuirano dvodecenijsko trajanje tog Evroregiona, što, kako je istakao, pokazuje smisao njenog osnivanja i postojanja.

- Ovu saradnju obeležava zajedništvo, zajednički infrastrukturni projekti, ravnopravnost i uzajmna solidarnost i verujem da će se na tim temeljima naša saradnja razvijati i u budućnosti - rekao je predsednik Mirović.

On je dodao da se nada da će te vrednosti podsticati buduće generacije da žive bez granica i ograda, ali sa zajedničkim politikama, što će, kako je istakao, omogućiti kvaliteniji i sadržajniji život za sve građane Evroregiona DKMT, prenela je pres služba pokrajinske vlade.

- Cilj ovog Evroregiona u budućnosti biće smanjivanje razlika u ekonomskom razvoju i kvalitetu života, a sa druge strane, očuvanje specifičnosti koje su naše bogatstvo - naveo je predsednik Mirović.


Nakon svečanosti na tromeđi, u Novom Kneževcu održano je zasedanje Skupštine regionalne saradnje Evroregije DKMT.

Tom prilikom uručene su nagrade "Istaknuti u DKMT-u", kojima se, od 2012. godine, nagrađuju najbol?i projekti ove evroregije, a predsedavajući Regionalne saradnje Dunav Kriš Moriš Tisa, Igor Mirović, uručio je "kocku", simbol DKMT-a, Kalinu Dobri, čime je Županiji Timiš predato predsedavanje u narednih godinu dana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading