(FOTO) SVE JE SPREMNO: Završne pripreme za Dan Ministarstva unutrašnjih poslova

Autor: Republika

Vesti

26.05.2018

10:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Završne pripreme za centralnu ceremoniju Dana Ministarstva unutrašnjih poslova, koja će biti održana u nedelju 27. maja u 12 časova na platou ispred Doma Narodne skupštine, su u toku, a policijski službenici i učesnici svečanosti privode kraju finalna uvežbavanja.

RepublikaFoto: MUP Srbije

Pomoćnik komandanta Žandarmerije Dragan Vasiljević pozvao je građane da dođu i zajedno sa pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova proslave  Dan MUP-a. 

- Na platou ispred Narodne skupštine u 12 časova počinje centralna manifestacija, a pre toga u Pionirskom parku građani će moći da prisustvuju taktičko–tehničkom zboru u kome ćemo predstaviti sve organizacione jedinice  Ministarstva unutrašnjih poslova - rekao je Vasiljević.

On je dodao da će taktičko–tehnički zbor biti posebno interesantan za najmlađe, s obzirom na sadržaje koji će biti prikazani. 

- Ispred Doma Narodne skupštine predstavićemo sve organizacione jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova, kroz pešadijske ešalone, ešalone vozila, kao i ešalone borbenih vozila i tehnike - precizirao je Vasiljević.     
 
Dan Ministarstva unutrašnjih poslova različitim aktivnostima biće obeležen na više lokacija u Beogradu u nedelju 27. maja, a centralna svečanost proslave biće održana u 12 časova ispred Doma Narodne skupštine. 

U sklopu obeležavanja Dana Ministarstva unutrašnjih poslova u nedelju 9.30 sati u Knez Mihailovoj ulici biće održan tradicionalni svečani defile čete  konjanika Policijske brigade i policijskih orkestara Srbije, Mađarske i Poljske.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pionirskom parku od 10  sati na taktičko-tehničkom zboru prikazaće svoje veštine i opremu, a program će biti prilagođen najmlađima koji će moći da uživaju u druženju sa policijskim službenicima i da se upoznaju sa radom policije.

Proslava Dana Ministarstva unutrašnjih poslova završava se u 20.30 sati koncertom policijskih orkestara ministarstava unutrašnjih poslova Srbije, Poljske i Mađarske, kao i poznatih domaćih pevača na Kalemegdanskoj promenadi. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading