ĐILASOV ODBORNIK NE ZNA GDE JE SKUPŠTINA: Potpredsednik NS zalutao u Stari dvor

Autor:

Vesti

25.05.2018

05:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hit! Nikola Jovanović, potpredsednik Narodne stranke Vuka Jeremića i gradski odbornik liste "Beograd odlučuje, ljudi pobeđuju" Dragana Ðilasa, hoće da vlada u Beogradu, a ne zna ni gde se održavaju sednice Gradske skupštine! On je nedavno zakucao na vrata Starog dvora i čudom se čudio što ne može da nađe salu u kojoj je sednica.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Nikola Jovanović. odbornik Narodne stranke

Jovanović, inače Đilasov zamenik u Gradskoj skupštini, koji pretenduje na visoke funkcije u Skupštini Beograda, a kako se šuška u skupštinskim krugovima, priželjkivao je čak i poziciju gradonačelnika (!), nije sposoban ni svoje radno mesto da nađe.

ŠETNJA HODNIKOM

Kako je za Srpski telegraf ispričao jedan od očevidaca ove urnebesne situacije, Jovanović se to jutro, kada se održavala skupštinska sednica, sav izgubljen šetao hodnicima Starog dvora.

Niko nije tražio salu, ja sam tražio sobu naše odborničke grupe. Ne razumem pitanje

Nikola Jovanović, odbornik

- Prišao mi je čovek i pitao gde se nalazi sala u kojoj se održava sednica Gradske skupštine. Najpre sam se zbunila, a kada je počeo da mi objašnjava da je on odbornik i da će zakasniti ako što pre ne stigne na sednicu, shvatila sam da zapravo traži skupštinsku salu.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Skupština grada Beograda

- Uopšte nije znao da je zgrada Gradske skupštine u stvari na Trgu Nikole Pašića broj 6, već je došao u Stari dvor - ispričala nam je jedna od zaposlenih u toj zgradi koja se, kako kaže, celo jutro smejala ovoj situaciji.

18

odbornika ima odbornička grupa Savez za Srbiju

Nikola Jovanović juče nije uspeo da nam da konkretan odgovor. Naime, na naše vrlo precizno pitanje da li je tačno da je umesto u zgradu na Trgu Nikole Pašića otišao u zgradu Starog dvora, on nam je najpre objasnio da kao odbornička grupa imaju svoju sobu koja im je dodeljena, napominjući da se ne radi o "sali".

- Zaista ne razumem vaše pitanje - rekao je.

NEMUŠT ODGOVOR

Kada smo ga po drugi put konkretno pitali je li otišao da traži bilo salu ili sobu u pogrešnoj zgradi, Jovanović je ponovio da ne razume pitanje.

- Prvi put to čujem, nije tačno. Niko nije tražio salu, ja sam tražio sobu naše odborničke grupe. Ne razumem pitanje - završio je Jovanović razgovor.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ

Jovanovića, inače, već prati glas da je, u najmanju ruku, neobavešten.

- Malo, malo, pa potegne neku priču koja uopšte nije u nadležnosti Gradske skupštine, pa onda kolege moraju da ga opominju da se o tim stvarima ne raspravlja ovde. Zaista je tanak sa znanjem - ispričao nam je jedan odbornik.

STARI DVOR

Palata srpske dinastije Obrenović

Ima nekoliko reprezentativnih salona koji se koriste za svečane prijeme, promocije i druge kulturne manifestacije

Pored salona, u Starom dvoru su kabineti predsednika, potpredsednika i sekretara Skupštine grada Beograda

GRADSKI PARLAMENT

U ovoj zgradi je sala u kojoj 110 gradskih odbornika raspravlja o funkcionisanju gradske vlasti

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading