POSLE PISANJA REPUBLIKE, novosadski Kanal 9 ponovo DOBIJA SIGNAL

Autor: Republika

Vesti

22.05.2018

20:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Javno preduzeće Emisiona tehnika i veze (ETV) saopštila je da je danas ponudila TV Kanal 9 Novi Sad da dug, zbog kojeg je signal te televizije ugašen, izmiri u 24 mesečne rate i da će u skladu sa tom ponudom signal odmah biti pušten.

Zbog gašenja signala direktorka TV Kanala 9 Maja Pavlović juče je počela štrajk glađu.

- I pre nego što smo saznali za štrajk gospođe Pavlović, direktorke TV Kanala 9, odlučili smo da ovoj televiziji ponudimo da svoje obaveze ispuni u 24 mesečne rate, i danas smo to učinili - navodi se u saopštenju Emisione tehnike.

Dodaje se da se prispele obaveze moraju izmiriti, što predstavlja zakonsku obavezu, ali da ETV računa da ta ponuda treba da bude osnova rešanja trenutne situacije i razlog za prestanak štrajka Maje Pavlović.

- Da oprostimo dug ne možemo, ali računamo da ova ponuda može da bude i dobar razlog za prestanak štrajka. U skladu sa ponudom signal Kanala 9 će biti odmah pušten - ističe se u saopštenju.

Navodi se da je jedini razlog za gašenje signala TV Kanala 9 nagomilani dug za pruženu uslugu ETV u iznosu od 2.450.917.53 dinara, koji godinu dana pored molbi i poziva nije plaćen.

- Ovakava odluka JP Emisiona tehnika i veze predstavlja zakonsku obavezu preduzeća i primenjuje se bez ikakve selekcije - naveo je ETV i napomenuo da nikakvog naloga za gašenje Kanala 9 nije bilo, a da je „posebno neukusno“ pominjati kao razlog događaje od pre nekoliko godina, kojih se niko ne seća i zbog kojih niko nije trpeo nikakve posledice.

ETV ističe da preduzeću nije poznato šta rade druge ustanove, od poreskih do sudskih, niti preduzeće ima bilo kakve veze sa njihovim delovanjem. „Sem isključivo zakonskih, razloge ne treba tražiti ni u jednoj drugoj sferi“.

Emisona tehnika je istakla da je u obostranom interesu, i u interesu preduzeća i u interesu korisnika, da se u svakodnevnoj komunikaciji prevaziđu probleminjihove nelikvidnosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (35)

Loading
Darko

22.05.2018 21:00

Odluka fer i korektna treba je iskoristiti !

sanja

22.05.2018 21:45

@Darko - ne bi bio normalan ako je ne bi iskoristio

lale

22.05.2018 21:01

Eto priča o cenzuri i progonu od strane režima ne pije vodu.

delije1389

23.05.2018 04:33

@lale - Samo da se izmiruje dug prema drzavi i eto posla.