UMALO SAM ZAPLAKAO ZBOG "BOŽE PRAVDE": Predsednik Srbije oduševio azerbejdžanske studente

Autor:

Vesti

22.05.2018

19:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksandar Vučić pobrao je simpatije i ovacije među studentima azerbejdžanskog univerziteta. U razgovoru sa akademcima posle svečane ceremonije na kojoj mu je uručen počasni doktorat Univerziteta u Bakuu, gde je otvorio i Centar za srpski jezik i kulturu, Vučić je, između ostalog, rekao:

RepublikaFoto: Tanjug
Vučić sa azerbejdžanskim studentima

- Za mene govore da sam "taf gaj", a skoro sam zaplakao kad su studenti (iz Azerbejdžana) pevali himnu Srbije.

NOVI DAN, NOVI IZAZOVI

Ovo priznanje oduševilo je studente koji su burnim aplauzom pozdravili srpskog predsednika, koji im se obratio na čak tri jezika: ruskom, srpskom i engleskom. Naime, govor je počeo na ruskom, ali je ubrzo, uz izvinjenje, rekao da ruski jezik ne zna baš tako dobro, te je prešao na srpski. Zbog tehničkih problema sa prevodom, njegovo obraćanje na srpskom prisutni nisu mogli da prate, pa je predsednik Srbije prešao na engleski jezik, što je izazvalo ovacije.

Mnogo sam naučio od Si Đinpinga. On mi je rekao: "Moraš svaki dan da radiš više i više, da učiš strane jezike, politiku"

Aleksandar Vučić, predsednik Srbije

Ističući da je stalno usavršavanje neophodno, predsednik Srbije otkrio je da je najviše naučio od kineskog predsednika Si Đinpinga.

- Znanje vam niko ne može oduzeti. Investirati u naporan rad, učiti i unapređivati znanje svaki dan i ne prestati posle studija. Puno sam naučio od kineskog predsednika Si Đinpinga. On mi je rekao: "Moraš svaki dan da radiš više i više, da učiš strane jezike, politiku...". Novi dan donosi nove izazove. Ne možete da završite fakultet i očekujete dobar posao, a da ništa više ne učite - naglasio je Vučić.

EKONOMIJA I TURIZAM

Tokom dvodnevne posete Azerbejdžanu, predsednik se sastao i sa privrednicima i poručio da su azerbejdžanske kompanije pokazale interes za ulaganja i najavio važan zadatak za septembar: veliki poslovni forum u Beogradu.

- Ovo su važne vesti za nas. Važno je i to što sam danas sa velikim ponosom otvorio Centar srpskog jezika i kulture u Bakuu i divno je kada uđete u učionice i vidite fotografije svih važnih i značajnih Srba - rekao je predsednik.

Kako kaže, težnja za napretkom vidljiva je i u oblasti sporta i organizovanju takmičenja. Istakao je da je političko prijateljstvo Srbije i Azerbejdžana njegovom posetom učvršćeno i prvi put su otvoreni stvarni vidici kada je ekonomska saradnja u pitanju.

- Trebaju nam partneri za "Petrohemiju", ali nam je važan i dodatni dolazak turista. Sledeće nedelje njihova delegacija dolazi u Beograd, žele da vide lokacije, pa ćemo videti - rekao je predsednik.

Tokom dvodnevne posete Bakuu, Vučić je položio venac na spomenik lideru nacije Hejdaru Alijevu, ocu predsednika Azerbejdžana Ilhama Alijeva, a sastao se i sa parlamentarcima i obišao stari grad i novu zgradu srpske ambasade.

 

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (10)

Loading
Smreka

23.05.2018 11:04

Prelep je osecaj cuti srpsku himnu

Smreka

23.05.2018 11:09

Nasu himnu cuti u inostranstvu prelep osecaj

Saran

23.05.2018 12:52

stvarno je bilo velicanstveno!

Napredni decak

23.05.2018 15:56

Srpska himna daleko se cuje! Zivela Srbija!