ĐURIĆ: MI SMO SVE ISPUNILI, PRIŠTINA NIJE NAJVAŽNIJE!

Autor: Tanjug

Vesti

22.05.2018

11:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić danas je poslanika nemačkog Bundestaga i člana Odbora za odnose sa EU Manuela Sarazina informisao o problemima sa kojima se svakodnevno suočava srpski narod na Kosovu i Metohiji, kao i činjenicom da je nivo održivog povratka interno raseljenih Srba u pokrajinu zanemarljiv.

RepublikaFoto: Tanjug
Marko Đurić

Đurić je Sarazina upoznao sa tokom dijaloga Beograda i Prištine, kao i sa rezultatima unutrašnjeg dijaloga o Kosovu i Metohiji, koji je pokrenut na inicijativu predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Prema Đurićevim rečima, za razliku od Beograda, koji je ispunio sve dogovore proistekle iz Briselskog sporazuma, Priština nije ispunila svoju najveću i najvažniju obavezu, a to je formiranje Zajednice srpskih opština, sa kojim se kasni čitavih pet godina.

- Politika koju u dijalogu zastupa predsednik Aleksandar Vučić stvara preduslove za dogovor i dugoročnu stabilnost u regionu, a tek treba da vidimo političku zrelost druge strane za postizanje dogovora u interesu svih - rekao je Đurić.

Direktor Kancelarije za KiM je istakao da je Beograd, i pored svega, opredeljen za rešavanje svih nesuglasica na relaciji Beograd-Priština dijalogom i političkim sredstvima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (56)

Loading
Marija

22.05.2018 12:43

Stabilnost je nesto sto nasa drzava mora da odrzi.

samanta

22.05.2018 19:59

@Marija - nasa drzava s etako i ponasa ali tako treba da radi i druga strana.

lidija

23.05.2018 06:44

@samanta - Necemo im dozvoliti da nam naruse mir i stabilnost!

sasa

22.05.2018 12:46

Nastavak dijaloga je prioritet