JANKOVIĆ: Partneri me izradili za pare!

Autor:

Vesti

21.05.2018

05:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da se u srpskoj politici sve na kraju svede na pare, dokaz je tvrdnja Saše Jankovića, izneta na Predsedništvu pokreta u subotu, da je njegov PSG finansijski oštetio neko od partnera s kojima je izašao na beogradske izbore (Vuk Jeremić i Dragan Đilas).

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kao rogovi u vreći: Janković, Jereić i Đilas

Prema izveštaju Tanjuga, kada je pomislio da u sali više nema nikog od novinara (ili bar pokušava tako da predstavi), Janković je otvorio dušu i ispričao saradnicima kako je pre beogradskih izbora, u razgovoru sa Jeremićem i Đilasom, predložio da podele odgovornost - 30 odsto novca iz budžeta koji dobije lista treba da pripadne svakome od njih trojice, a da deset odsto uzmu ostali.

Kako priznaje, njemu je na prvom mestu bilo zajedništvo i sloga, te nije znao da će ga preveslati posle izbora.

Bojan Klačar, CESID

Tačno se zna koliko je ko dobio odborničkih mesta, ne može tako laički da se deli kao što Janković priča. To je nešto što nema ni političkog uporišta niti je logično

- Jedan od njih me je pitao zašto tako jer nemaju svi po 30 odsto, velike su razlike, ali sam ja rekao da treba da pokažemo zajedništvo i solidarnost - rekao je Janković i dodao da bi po tom dogovoru 30 odsto skromnog novca od učešća u radu gradske skupštine trebalo da pripadne PSG.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Saša Janković

Naveo je, međutim, i da veruje da je neko napravio previd i prijavio svoj račun kao račun na koji će sav novac stizati i da razgovori o tome da 30 odsto novca ide PSG još nisu urodili plodom.

- Neko od partnera se premišlja da li će nam dati 30 odsto - zabrinut je Janković.

Zvaničan komentar ovim povodom juče nismo dobili ni od Đilasa ni od Jankovića ni od Jeremića, ali nam je visoko pozicionirani funkcioner sa ove liste detaljno obrazložio "zašto Janković nije u pravu".

- Dakle, Janković misli na sredstva koja se dobijaju iz budžeta na osnovu osvojenih rezultata liste, međutim, pošto su tu Narodna stranka, koja je politička partija, ali i PSG i Levica kao pokreti, samim tim neophodno je po zakonu napraviti grupu građana jer ne možete drugačije da učestvujete na izborima. A kad se pravi grupa građana, onda se otvara račun nosioca liste i ovlašćenog lica na koji se ta sredstva uplaćuju. To je hteo Janković da kaže. Niko nije napravio nikakav previd i on vrlo dobro zna da bez obzira na to što posle nastane više odborničkih grupa ne može da nastane više računa, prosto sve ide na jedno mesto, zakon tako određuje - objašnjava naš sagovornik.

8 ODBORNIČKIH MESTA OD UKUPNO 26 KOJE JE OSVOJILA ZAJEDNIČKA LISTA IMA PSG

Analitičar Dejan Vuk Stanković za Srpski telegraf kaže da političari previše ističu poštenje, a interesuju ih samo pare:

- Još jedan u nizu dokaza da među dojučerašnjim koalicionim partnerima vlada veliko nepoverenje. Ako tako i toliko sumnjiče jedni druge, kako će u budućnosti sarađivati. Nameće se zaključak da je saradnja malo izvesna, osim u slučaju kada se vodi negativna kampanja protiv Vučića. M. R. ILIĆ

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading