VULIN TRAŽI IZVINJENJE OD SKOTA: Neće mu oprostiti sramotno vređanje srpskog naroda

Autor: Novosti, Republika

Vesti

17.05.2018

08:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da bi američki ambasador Kajl Skot trebalo da se izvini svim obolelim građanima zbog izjave da porast broja obolelih od raka u Srbiji nije posledica NATO bombardovanja osiromašenim uranijumom 1999. godine.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Aleksandar Vulin, ministar odbrane 

- Ambasador Skot nas je mnogo puta ubeđivao da smo sami krivi što smo bombardovani, a sada hoće da nas uveri i da smo sami krivi kada umiremo od raka - rekao je Vulin za "Večernje novosti".

On je dodao da je osiromašeni uranijum "u celom svetu izvor bolesti, ali u Srbiji, po ambasadoru Skotu, treba da se čuva kao lek".

- Najmanje što ambasador može da uradi jeste da se izvini našoj zemlji i svim obolelima. Ne treba biti lekar da bi se saosećalo sa patnjom obolelih, dovoljno je biti čovek - poručio je Vulin.

Ministar za populacionu politiku u Vladi Srbije Slavica Đukić Dejanović ocenila je da su izjave poput Skotove nedopustive.

- Ni ja kao lekar ne usuđujem se da iznosim paušalne tvrdnje bez konkretnih dokaza, pa se pitam odakle mu tolika hrabrost. Politika ne bi trebala da ima bilo kakav uticaj, već isključivo nauka i struka, na utvrđivanje pravih efekata izloženosti osiromašenom uranijumu - rekla je Dejanovićeva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (26)

Loading
Marijana

17.05.2018 09:03

I treba da se izvini.Vulin je u pravu.Sram bilo americkog ambasadora!

samanta

17.05.2018 11:45

@Marijana - Skot je oduvek bio veliki skot prema Srbima.

Una

17.05.2018 09:05

Ako se neizvine onda je to njegova sramota i govori o njemu,a mi idemo dalje.

JovicaBabic84

17.05.2018 09:06

Lpeo mu je Vulin rekao, tako treba!