NIŠTA OD UKIDANJA ROMINGA U SRBIJI

Autor: Blic, Republika

Vesti

17.05.2018

08:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na Samitu EU koji se danas održava u Sofiji neće biti potpisana izjava o ukidanju rominga državama Zapadnog Balkana.

RepublikaFoto: pixabay.com

Na dnevnom redu je potpisivanje izjave lidera Evropske unije sa predstavnicima zemalja naše regiona, među kojima je i Srbija, o podršci digitalnoj agendi, u kojoj se između ostalog navodi da se ide ka snižavanju cena rominga između EU i Zapadnog Balkana.

- Značajno niže cene rominga već postoje unutar četiri države Zapadnog Balkana - Srbije, Crne Gore, Makedonije i BiH, a na Samitu u Sofiji biće data podrška da se u tu grupu uključe i Albanija i Kosovo -navodi sagovornik "Blica".

- Značajno niže cene rominga već postoje unutar četiri države Zapadnog Balkana - Srbije, Crne Gore, Makedonije i BiH, a na Samitu u Sofiji biće data podrška da se u tu grupu uključe i Albanija i Kosovo -navodi dobro obavešteni izvor. 

Ministar trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić kaže da ne treba stvarati prevelika očekivanja i da je zemljama EU bilo potrebno 10 godine da ispregovaraju ukidanje rominga.

- Ovo je jedan proces. Malo su odškrinuta vrata i ništa više - dodaje on.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading