VULIN: Srbija ima šta da nauči, ali i šta da POKAŽE svojim evropskim partnerima!

Autor: Tanjug

Vesti

14.05.2018

12:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar odbrane Aleksandar Vulin razgovarao je u Briselu sa izvršnim direktorom Evropske odbrambene agencije (EDA) Žoržom Domenikom o unapređenju saradnje.

RepublikaFoto: Ministarstvo odbrane Srbije
Vulin o evropskim partnerima i položaju Srbije

- Srbija ima šta da nauči, ali i šta da pokaže svojim evropskim partnerima - poručio je Vulin.

Ministar Vulin je tokom posete sedištu EDA u Briselu, sa Domenikom razgovarao o saradnji Srbije i Evropske unije u oblasti odbrane i razmeni iskustava.

- EDA jeste važan partner sa kojim razgovaramo i sarađujemo u oblasti vojne medicine, razminiranja neeksplodiranih sredstava, ali i za nas veoma važnoj obolast helikopterske obuke budući da dobijamo nove helikopterske sisteme kojima ojačavamo našu vojsku - izjavio je Vulin.

On je naglasio da je za Srbiju važna i pomoć EDA kada je u pitanju standardizacija i uključivanje prozvoda domaće odbrambene industrije u evropsko tržište municije.

- Nastavićemo saradnju i unaprediti je na obostranu korist. Srbija ima šta da naući, ali i šta da pokaže svojim evropskim partnerima - zaključio je Vulin.

Ministar Vulin je u Briselu naglasio da je Republika Srbija vojno neutralna zemlja i da kao takva može da sarađuje sa parnerima i na Istoku i na Zapadu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading