Vučić: U odnosima Srbije i Kipra prijateljstvo je potpuno iskreno

Autor: Republika

Vesti

10.05.2018

10:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kipar je jedna od članica EU koje najsnažnije štite međunarodno pravo i teritorijalni integritet Srbije, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić nakon sastanka sa predsednikom Kipra Nikosom Anastasijadisom.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Aleksandar Vučić i Nikos Anastasijadis

Predsednik Srbije se zahvalio na "iskrenom prijateljstvu koje kiparski narod i država pružaju građanima Srbije i našoj zemlji", preneo je RTS.

- U međunarodnim odnosima uvek imate interese kao glavnu vodilju, ali u odnosima Srbije i Kipra prijateljstvo je potpuno iskreno, nema previše interesa, već mnogo više iskrene bliskosti, onoga što danas jeste retkost u međunarodnoj areni - rekao je Vučić.

Predsednik Srbije je naglasio da je Srbija zahvalna Anastasijadisu i kiparskoj vladi u podršci Srbiji kada je u pitanju Kosmet.

- Kipar je jedna od članica EU koje najsnažnije štite međunarodno pravo i teritorijalni integritet Srbije - naveo je Vučić.

Srbija razgovara sa svima i sa svima mora da ima dobre odnose, ali, ističe Vučić, "moraju da znaju da gajimo poseban odnos prema narodima koji su bili uz Srbiju u najtežim trenucima u savremenoj istoriji".

- Vi lično ste to bezbroj puta potvrdili - rekao je Vučić obraćajući se predsedniku Kipra.

Vučićev kiparski kolega rekao je da je cilj tamošnjih vlasti konačno rešenje za Kipar na osnovu evropskih tekovina i pravila koja važe i u UN.

- Predsedniče Vučiću, želim javno da iskažem duboku zahvalnost na punoj podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu Kipra, kao i zalaganju da se problemi rešavaju na osnovu rezolucije UN - rekao je Anastasijadis.

On se zahvalio i na učešću Srbije u mirovnim misijala na Kipru.

- Želimo saradnju i strukturni dijalog, i drago mi je što ću danas sa svima sa kojima se srećem moći da razmenim mjišljenja na ove teme - kazao je predsednik Kipra koji se Vučiću zahvalio na gostoprimstvu, i pozvao ga da poseti ovu zemlju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (59)

Loading
Jelena

10.05.2018 10:33

Najvaznija je podrska koja nam stize sa Kipra, drzve koja nije i nece priznati nezavisnost Kosova, drzava koja je nas prijatelj.

Nikola D

10.05.2018 10:34

Kipar je uvek bio iskreni prijatelj Srbije. To treba ceniti!

Alhemičar

10.05.2018 10:59

Kipar je više puta pokazao i doneo čvrst stav po pitanju KiM.

kornjacarade

10.05.2018 11:00

kiprani su nam prijatelji po pitanju kosova