PROTEST TAKSISTA: "Nemate pravo da blokirate život građana"

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

10.05.2018

09:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Taksisti nemaju pravo da svojim protestima blokiraju život Beograđana, poručila je potpredsednica vlade i ministarka građevinasrtva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i istakla da ne postoji nijedan razlog za današnji protest.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Zorana Mihajlović

- Nije korektno da se zaustave građani, da li ćete da blokraite vladu možda je manji problem, ali vrlo je nekorektno blokirati građane - rekla je Mihajlović novinarima komentarišući jutrošnju blokadu saobraćaja u centru Beogradu od strane pojedinih taksista.

Ona je rekla da je u Beogradu registrovano 6.500 taksista i da postoje dogovori sa predviđenim izmenama i dopunama Zakona o prevozu u drumskom saobraćaju sa njih oko 6.000, dok su ostali protiv.

Kako je rekla, ta grupa taksista koja je jutros protestovala do sinoć je bila članica radne grupe.

Mihajlović ističe da je 98 odsto taksista u Beogradu složno i to ministarstvo želi da reši problem iako su taksisti u nadležnosti grada Beograda.

- Možda su u pitanju njihovi lični ili politički zahtevi, zato što su svi zahtevi na radnoj grupi potpuno ispunjeni. Mi možemo da razgovaramo svaki dan i ako treba satima da pričamo, ali nemaju pravo, ni moralno ni neko drugo, da to rade građanima Beograda - poručila je ministarka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading