POČEO SASTANAK! Predsednici Vučić i Putin započeli razgovore

Autor: Tanjug

Vesti

08.05.2018

18:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Aleksandar Vučić sastao se večeras u Kremlju sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, koji je upravo započeo četvrti mandat na čelu ruske države.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Vučić je prvi strani državnik kojeg Putin prima nakon inauguracije 7. maja, a posle sastanka u četiri oka, dvojica lidera će razgovor nastaviti za radnom večerom. Očekuje se da će glavne teme razgovora biti unapređenje bilateralnih, a posebno ekonomskih odnosa, a za srpsku stranu ključno pitanje biće Kosovo i Metohija. Vučić boravi u dvodnevnoj poseti Moskvi, na Putinov poziv.

On će sutra zajedno sa Putinom prisustvovati vojnoj paradi na crvenom trgu povodom Dana pobede nad fašizmom, a, kako je sam rekao, sa ruskim predsednikom će i šetati ulicama Moskve u okviru manifestacije "Besmrtni puk".

Predsednik Srbije je u Moskvu doputovao u pratnjii potpredsednika Vlade i ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, kao i ministra odbrane Aleksandra Vulina, a, po dolasku u Moskvu, Vučić je najavio da će zamoliti predsednika Rusije da da "dublje" sagledaju problem Kosova i Metohije.

Predsednik je rekao da bi, u situaciji u kojoj su svi krenuli maksimalno da se angažuju po tom pitanju, bilo važno da i Rusija izađe sa svojim stavom.

- Zamoliću predsednika Putina da, ne samo u direktnoj podršsci koju pruža Srbiji, nedvosmisleno izađe sa svojim političkim stavom u svim organima i međunarodnim institucijama i organizacijama. Moliću predsednika Putina da dublje sagledamo problem Kosova i Metohije - rekao je Vučić.

On je rekao da će se razgovarati o važnim temama, ekonomskim odnosima, vojnoj i ekonomskoj saradnji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (32)

Loading
Dana

08.05.2018 18:33

Ovakva čast je u velikom interesu Srbije!

robinhude84

08.05.2018 18:37

Vazan sastanak, cekamo rezultate!

sasa

09.05.2018 06:02

@robinhude84 - Nadajmo se pozitivnom ishodu

Kiki

08.05.2018 18:40

Ovo je veoma vazan sastanak za nas i nasu zemlju.