DA LI ĆE ZLOČINAC IĆI NA ROBIJU? Tužilaštvo BiH traži obnavljanje postupka za Orića!

Autor: Tanjug

Vesti

08.05.2018

10:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tužilaštvo BiH zatražilo je danas ukidanje oslobađajuće presude i obnavljanje postupka za ratnog komandanta Srebrenice Nasera Orića i njegovog saborca Sabahudina Muhića, koji se terete za ratne zločine počinjene tokom proteklog rata.

RepublikaFoto: Tanjug/E. BURLOVIĆ
Naser Orić

Odbrane su predložile da se žalba Tužilaštva BiH odbije u celosti i potvrdi prvostepena presuda iz oktobra prošle godine.

Tužilaštvo je žalbu izjavilo zbog bitne povrede odredaba krivičnog postupka i nepotpuno i netačno utvrđenog činjeničnog stanja.

Orić i Muhić optuženi su da su 1992. godine u mestima Zalazje, Lolići i Kunjerac ubili trojicu zarobljenih Srba - Slobodana Ilića, Milutina Miloševića i Mitra Savića.

Suđenje u ovom predmetu počelo je u januaru 2016. godine, a nakon iznošenja završnih reči Tužilaštva BiH 29. avgusta, okončano je iznošenjem završnih reči odbrane 12. septembra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading