KONKRETNA SARADNJA SRBIJE I TURSKE: U Ankari potpisano više sporazuma, evo kojih

Autor: Tanjug

Vesti

07.05.2018

16:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U prisustvu predsednika Turske i Srbije, Redžepa Tajipa Erdogana i Aleksandra Vučića, danas je u Ankari potpisano više sporazuma.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Delegacije Srbije i Turske

Ministar unutaršnjih poslova Nebojša Stefanović potpisao je Protokol u oblasti naučne saradnje između Kriminalistočko-policijske akademije Srbije i Nacionalne policijske akademije Turske. 

Protokol se zaključuje kako bi se uspostavila saradnja između Kriminalističko policijske akademije Republike Srbije i Nacionalne policijske akademije Republike Turske u oblasti nauke i obrazovanja, zasnovana na dugoročnim uzajamnim interesima sa ciljem da se unaprede i prošire postojeće obrazovne, naučne, istraživačke i poslovne aktivnosti obe institucije. 

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije Branislav Nedimović potpisao je Sporazum između Vlade i RS i Turske o saradnji u oblasti veterinarstva. 

Ovim sporazumom uređuju se pitanja od značaja za saradnju u olasti veterinarstva, kao što su promet životinja i proizvoda životinjskog porekla, razmena sertifikata za potrebe uvoza i prevoza proizvoda životinjskog porekla, stvara se osnov za uspostavljanje poslovnih veza predstavnika poljoprivredno-prehrambene industrije dve, povećanje obima razmene poljoprivredno.prehrambenih proizvoda i stvaraju uslovi za povećanje našeg izvoza. 

Takođe potpisan je i Memorandum o razumevanju u vlasti životne sredine. Cilj je ulaganje zajedničkog napora u cilju promovisanja i postizanja razvojnih ciljeva dogovorenih na međunarodnom nivou, smanjenje zagađenja i obezbeđivanje održivosti životne sredine uz uravnotežen pristup zaštiti i korišćenju ekosistema. 

Strane će sarađivati kroz razmenu znanja, iskustava, najboljih praksi i tehnologija, a zasnovano na načelu ravnopravnosti, koristi i reciprociteta. 

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić potpisao je Memorandum o razumevanju u vezi sa saradnjom u aktivnostima vezanim za istraživanje i razvoj informaciono-komunikacionim tehnologijama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading