GOSPODAR SMRTI I MRAKA! KADRI VESELJI KONTROLIŠE RAD TERORISTIČKE ORGANIZACIJE

Autor: blic.rs, Republika

Vesti

06.05.2018

20:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kadri Veselji, aktuelni predsednik kosovske skupštine i lider tajne nelegalne službe ŠIK, sve vreme održava najbliže kontakte sa rukovodstvom terorističke organizacije Albanska nacionalna armija (ANA).

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kadri Veselji je zajedno sa Haradinajem sinhronizovao rad ANA

Kako saznaje Blic, Albanske terorističke grupe su početkom dvehiljaditih nagoveštavale intenziviranje terorističkih akcija na KiM, jugu Srbije i u Makedoniji.

Cilj terorista bio je da prinude međunarodnu zajednicu da prizna Albancima da žive u "jedinstvenoj, etnički čistoj Albaniji". Pošto su ubrzo shvatili da ne mogu dobiti podršku, nastavljaju s izvođenjem pojedinačnih, ali planski organizovanih terorističkih akcija. Z

bog niza ubistava, podmetanja bombi i eksploziva i drugih napada, visoki predstavnik UN na Kosovu Mihael Štajner proglasio je ANA za terorističku organizaciju, iako se do tada govorilo da se radi o "sajtovskoj organizaciji" ili "grupi nezadovoljnih kriminalaca".

RepublikaFoto: youtube.com/Shpata01
Obeležje terorističke organizacije ANA

I nakon što je ANA proglašena za terorističku organizaciju, albanski teroristi nastavljaju sa svojim akcijama - ubijaju više lica srpske nacionalnosti, među kojima i tri člana porodice Stolić u Obiliću. Sve to vreme Veselji je na vrućoj liniji sa rukovodstvom ANA.

ŠIK, na čijem je čelu i u čijem sastavu deluju najekstremniji pripadnici bivše OVK, najdirektnije učestvuje u kreiranju strategije delovanja ANA, uz podršku Ramuša Haradinaja, Hašima Tačija i drugih ekstremističkih organizacija.

- Pripadnici ANA se po Veseljijevim instrukcijama bave ucenama, pretnjama, iznuđuju novac od jednog broja biznismena, a neretko je reč i o njihovim sunarodnicima koji se bave trgovinom, prevozom robe i putnika te su onda u obavezi da im finansijski pomažu - otkriva izvor iz bezbednosnih struktura.

Ekstremisti u pokrajini - Haradinaj, Emruš Đemailji, Kadri Veselji i Eljmi Rečica, ovoj grupi obezbeđuju širu logističku podršku i bazu.

- Identifikovani su njihovi neposredni sastanci u Gnjilanu i u Kosovskoj Kamenici, a budući da je Kamenica multietnička opština, verovali su da je to najbollje mesto za susrete jer tako neće skrenuti pažnju KFOR-a na sebe - priča sagovornik.

RepublikaFoto: youtube.com/Shpata01

Albanski ekstremisti se ni na trenutak ne odriču stvaranja albanske države i u tom smislu formiraju punktove za vojnu obuku Albanaca na celoj teritoriji Kosova i Metohije. Spremaju se za oružane akcije širih razmera, dopremaju veće količine oružja i druge vojne opreme, uglavnom iz Albanije.

Albanska emigracija u Sjedinjenim Državama i zapadnoj Evropi ubrzano radi na prikupljanju novčanih sredstava za funkcionisanje ANA i ŠIK.

Najveći deo finansija, osim toga, ide od ucena bogatih biznismena, prometa nafte, duvana, opojnih droga. Svi ovi poslovi su pod kontrolom lidera bivše terorističke organizacije - Tačija, Haradinaja i Veseljija.  Ne odustaju od proterivanja Srba iz pokrajine.

ŠIK ima formirane grupe - bande koje se bave organizovanim kriminalom i koje su angažovane u izazivanju etničkih incidenata i likvidaciji političkih neistomišljenika, a odgovornost za sve prebacuju na ANA.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (40)

Loading
aca

06.05.2018 20:59

Ničija nije do zore gorela pa neće ni gospodina "Veselog".

Nada

06.05.2018 21:03

Gospodaru smrti i mraka sa veselim prezimenom mesto je u zatvoru,da se i mi proveselimo!

Leonardo da Vinci

06.05.2018 21:16

Vidite , nije samo kadri veselji, poduzi je spisaj šiptarskih krvnika koji prlajvim parama od droge lobiraju i potplacuju americke kongresmene protiv nas.

sonja

06.05.2018 21:19

Ovakvim zlocincima se mora stati na put