ANA BRNABIĆ O VARNICAMA U NEMANJINOJ 11: Ostajem, iako je petak bio jedan od NAJTEŽIH DANA

Autor: b92, Republika

Vesti

05.05.2018

21:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da je istina da je petak bio jedan od najtežih dana za nju od kako je ušla u Vladu Srbije, ali da ostaje na njenom čelu.

RepublikaFoto: Tanjug/S. MILJEVIĆ
I dalje na čelu Vlade Srbije: Ana Brnabić

Ona je za “Blic” od nedelje izjavila da je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću tada rekla da je takvi dani nateraju da razmisli o svom mestu i ulozi u Vladi.

- Moja ljubav prema Srbiji, vera da ova zemlja može mnogo više i bolje i lična odgovornost da se preuzeti posao završi - da građani bolji život osete kroz svoje novčanike, karijeru, veće izbore u životu, prosperitet za svoju prodicu, jesu moj motiv zašto sam prihvatila da vodim Vladu i zašto ostajem na njenom čelu - rekla je ona. 


Taj list podseća da su se premijerka Brnabić i ministar Nenad Popović sukobili u petak na sednici Vlade nakon tvita tog ministra kojim je pozvao da se spreči distribucija hrvatske dečje gej slikovnice u Srbiji. 

Brnabić ističe da nema ništa protiv toga da ministri imaju svoje mišljenje, ali da se zalaže da se sve raspravi u okviru Vlade. 

Istakla je da su članovi Vlade tu zbog građana, a ne obrnuto. 


- Moramo da naučimo da biramo reči. Nema nikakve potrebe da se o senzitivnim temama u javnosti govori tako da se drugi vređaju ili dovode u situaciju da se osećaju kao građani drugog reda. Ova Vlada treba da promoviše toleranciju i prihvatanje prava na drugačije mišljenje, ali da u iskazivanju drugačijeg mišljenja ne vređa nikoga - rekla je Brnabić. 

Dodala je i da je na ovu temu sada stavila tačku i da principi kolegijalnosti, timskog rada, požrtvovanosti i međusobnog poštovanja ostaju načela kojima će voditi Vladu i na čemu će insistirati kod svih članova svog kabineta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (17)

Loading
Bunar

06.05.2018 11:40

Brnabićka treba da ostane jer dobro radi svoj posao.

Bunar

06.05.2018 11:41

Maksimalno podržavam Anu i vladu Srbije.

Soldat

06.05.2018 12:11

I treba da ostane, jer Ana se bori za Srbiju.

Soldat

06.05.2018 12:12

Ana je odlican premijer i tu nema dileme.