POPOVIĆ ODGOVORIO PREMIJERKI: Poštujem Brnabićevu, ali ostajem pri SVOM STAVU!

Autor: Tanjug

Vesti

04.05.2018

14:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Poštujem premijerku, ali tražim i da ona poštuje moje pravo na lični stav i slobodu govora i sačekaću da najpre s njom porazgovaram o svemu", izjavio je ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Nenad Popović

On nije želeo da komentariše reakciju premijerke Ane Brnabić na njegov tvit da nije u redu da "Roko ima dve mame, a Ana dvojicu tata" u trenutku kad se Srbija bori za veći natalitet:

- Ostajem pri stavu koji sam izneo na tviteru. Nije mi bila namera da bilo koga uvredim. Žao mi je što je premijerka izašla u javnost pre nego što je razgovarala sa mnom. Poštujem premijerku Brnabić, ali tražim da se poštuje i moje pravo na lično mišljenje i slobodu govora - kaže Popović za Tanjug. 

Kao što to pravo ne želi da oduzme premijerki, nastavio je ministar, tako isto očekuje da ni ona ne ukida osnovna ljudska prava članovima svog kabineta.

- Džentlmenski ću sačekati razgovor sa premijerkom u četiri oka - zaključio je Popović.

Ministar Popović ustalasao je javnost komentarom da nije u redu da "Roko ima dve mame , a Ana dvojicu tata" u trenutku kad se Srbija bori za veći natalitet, a povodom uvoza, kako kaže, "gej slikovnica" iz Hrvatske.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Ana Brnabić

Taj tvit ministra je pokrenuo brojne reakcije u javnosti, a premijerka Brnabić izjavila je danas da je time uvredio jedan deo građana Srbije za koje radi i koji plaćaju vladu.

Poručila je i da bi volela kada bi se njeni ministri malo više bavili svojim poslom, a ne iznosili lične stavove na razne teme, koje nisu u njihovoj nadležnosti.

Ona je najavila da će u četiri oka razgovarati sa Popovićem kako bi probala da razume njegovu izjavu. 

Između ostalog, kazala je i da smatra da je ministar "pomešao sve teme u svojoj izjavi" i poručila: 

- I gej ljudi imaju reproduktivne organe. I gej ljudima nikakav ministar, nikakva vlada ne može da odredi da li će imati decu ili ne, niti da to kontrolišu. Natalitet i to da li ste gej nemaju veze jedno s drugim.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (15)

Loading
Pendzer

05.05.2018 10:39

Popović da zapamti da je ministar i da nema uvek pravo na lični stav

Pendzer

05.05.2018 10:39

Ako hoće da ima lični stav onda ne može da bude ministar.

T34

05.05.2018 11:11

Popovic bolje da se bavi svojim ministarstvom!

T34

05.05.2018 11:11

Nema on pravo na licni stav, dokle god je ministar.