KRSTIĆ BRANI CECU: Smeta vam njena pesma u udžbeniku, a kad je čujete skačete po stolu

Autor: Republika

Vesti

03.05.2018

12:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nebojša Krstić Krle oglasio se na Tviteru povodom bure koja se podigla zbog stihova Svetlane Cece Ražnatović koji su se našli u udžbeniku za peti razred.

RepublikaFoto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ
Nebojša Krstić

"Smeta vam Cecin stih u udžbeniku? Ne razumem zašto. U vašim udžbenicima ga nije bilo, a i pored toga svi skačete na sto kad ga čujete u kafani", napisao je Krle.

Podsetimo, u radnoj svesci za peti razred među primerima za vokativ našao se Cecin stih "Sećaš li se, lepi grome moj".

Povom toga oglasio se i autor radne sveske Vlado Đukanović, koji kaže da je svesno izabrao primer koji na dobar način oslikava vokativ, te da nije po sredi ni greška u izboru, kao ni materijalna greška.

Đikanović naglašava da je radnu svesku za peti razred, koja je urađena po novom planu nastave i učenja, odobrio Zavod za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja bez ijedne greške.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Valjevac

04.05.2018 04:16

Najvaznije je da deca neskacu,o njima je rec, bivsi propali pevacu koji bi voleo da i njegov neki stih bude na stolu njegovog idola samozvanog cara Srbije

Gordana

04.05.2018 15:05

Vidi, Krle, pomešao si babe i žabe. Ne treba u školske udzbenike (5. razred!) da stoji kao poucno ono zbog cega roditelji vriste, ciče, skaču na stolove, dahću i sl. Je l da si sad svestan da si pogresio?