GEJEVI UZ ŠEŠELJA!

Autor: Republika

Vesti

03.05.2018

07:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon što je Vojislav Šešelj pompezno najavljivao da će Srpska radikalna stranka održati skup u Hrtkovcima jer je rešenje o zabrani poništeno, stiglo je i zvanično saopštenje Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije u kojem se navodi da tog skupa ipak neće biti i da je on zabranjen. Ono što je posebno privuklo pažnju jeste što je Šešelj dobio podršku u svojoj nameri da organizuje to okupljanje i to, ni manje, ni više, nego od gej populacije.

RepublikaFoto: Tanjug
Predrag Azdejković

Naime, Predrag Azdejković, osnivač Kvirije - prve i jedine gej-lezbejske radne grupe u sklopu neke političke partije u Srbiji (Socijaldemokratska unija) i poznati glasnogovornik o pravima gej populacije oglasio se na svom tviter nalogu povodom "Šešeljevog slučaja".

On je postavio sledeće pitanje - Hoćemo li braniti pravo na slobodno okupljanje svima pa i Šešelju ili samo onima koji su nam simpatični?

 

 

Mora se priznati da je "pomalo" čudno to da je Azdejković odlučio da podrži Šešelja jer se njihovi stavovi i stilovi života i te kako razlikuju. Ipak, on je izgleda odlučio da podrškom planiranom skupu u Hrtkovcima podseti kako su i pripadnici LGBT populacije u "istim" problemima kao i radikali zbog nemogućnosti da javnim okupljanjima pokažu ono što jesu.

Ono što će sada biti još zanimljivije jeste Šešeljeva reakcija na Azdejkovićevu podršku koja će sigurno biti urnebesna jer gotovo da je izvesno da mu neće biti preterano drago što mu je Azdejković, figurativno rečeno, "namignuo".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading