LJAJIĆ OTKRIO O ČEMU ĆE PRIČATI VUČIĆ I ERDOGAN

Autor: Tanjug

Vesti

02.05.2018

18:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izgradnja autoputa Beograd-Sarajevo biće jedna od tema razgovora srpskih i turskih zvaničnika tokom posete delegacije Srbije Turskoj predvođene predsednikom Aleksandrom Vučićem, izjavio je ministar trgovine, turizma i telekomunikacije Rasim Ljajić koji će biti član srpske delegacije.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Rasim Ljajić

Ljajić je autoput Beograd-Sarajevo nazvao "najvećim infrastukturnim projektom" i naveo da će se 7. maja u Ankari razgovarati, pre svega, o uslovima finansiranja tog projekta.

- Ti uslovi još uvek nisu definisani, a mi se borimo za što nižu kamatnu stopu - rekao je Ljajić za Prvu.

Ministar je naveo da će teme razgovora biti i Sporazum o slobodnoj trgovini, restauracija hamama u tvrđavi Golubački grad, Bajrakli džamije i kupatila braće Krsmanović.

Kako je rekao, biće reči i o saradnji u oblasti šumarstva i vodoprivrede, urbanizma, saobraćaja, obrazovanja i energetike.

- To su projekti koji su manje-više donacija turske vlade ili turske Agencije za koordinaciju i saradnju. Nama je jako važno da se što pre počne sa realizacijom tih projekata da bi se razgovaralo o novim kao što je autoput Beograd-Sarajevo - istakao je LJajić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading