"Simbol mog sveta je Jasenovac, a Plenkovićevog Blajburg"

Autor: Tanjug

Vesti

27.04.2018

16:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin danas je, reagujući na izjavu hrvatskog premijera Andreja Plenkovića, istakao da je simbol njegovog sveta Jasenovac, a Plenkovićevog - Blajburg.

RepublikaFoto: Tanjug/G. STANKOVIĆ
Odbrusio hrvatskom premijeru: Aleksandar Vulin

Plenković je ranije, povodom odluke Srbije da hrvatskog ministra odbrane Damira Krstičevića proglasi nepoželjnim, rekao da to nije reciprocitet, već je reč o dva sveta - sveta poštovanja i digniteta, i politike neprimerenih uvredljivih izjava i provokacija. 

- Zaista su u pitanju dva sasvim različita sveta. Simbol mog sveta je Jasenovac, a simbol sveta gospodina Plenkovića je Blajburg. Ja sam antifašista - izjavio je Vulin.

Vlada Srbije proglasila je Krstičevića nepoželjnim kao kontrameru na odluku Zagreba da Vulinu zabrani ulazak u Hrvatsku.

- Mere reciprociteta Vlada Srbije donela je kao odgovor na notu Ministarstva spoljnih i evropskih poslova Hrvatske o zabrani ulaska ministra obrane Srbije Aleksandra Vulina u ovu državu - saopšteno je iz srpske vlade.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (23)

Loading
milica

27.04.2018 16:50

Ako ste mu rekli i istinu ste opet rekli

Hana

27.04.2018 20:38

@milica - Vazno je da se uvek izgovara istina.

Mina

27.04.2018 17:10

Kontramera Hrvatskoj je sasvim opravdana.

Nativee

27.04.2018 22:38

@Mina - Opravdana naravno. Dosta smo trpeli njihove provokacije