TABAKOVIĆEVOJ ISTIČE MANDAT: Tu sam dok god imam podršku Vučića!

Autor: Tanjug

Vesti

27.04.2018

06:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Guvernerka Narodne banke Srbije (NBS) Jorgovanka Tabaković, kojoj za tri i po meseca ističe mandat, kaže da će, dok god ima podršku predsednika Srbije Aleksandra Vučića da nastave započeto, imati i volje da nastavi sa uspostavljenom finansijskom stabilnošću.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Jorgovanka Tabaković

Na osnovu odgovora, koji je Tabaković dostavila "Blicu" na pitanje da li ima želju da ostane guverner, nakon što je Vučić rekao da će ona ostati na toj poziciji, ako bude želela, list zaključuje da će ona obavljati posao guvernera i u narednih šest godina. 

Kako navodi, to je za nju trajan izazov.

- Ovo su poslovi koji se ne završavaju. Dok god imam podršku Vučića da nastavimo započeto, imaću i volje da održimo uspostavljenu finansijsku stabilnost. Zajedničkim radom dali smo smisao koordinaciji monetarne i fiskalne politike, koja je neophodan uslov za privredni rast i poverenje u državu generalno. Nije bilo izgovora, obećanja... rezultati su tu, ostvareni sa timom mladih ljudi, i smatram ih svojim najvećim uspehom - rekla je Tabaković.

Vučić je u intervjuu za "Blumberg" rekao da želi da Tabaković ostane na funkciji guvernera NBS u još jednom mandatu.

- Tabaković, koja je guverner NBS od 2012. godine, isporučila je rezultate - rekao je Vučić u intervjuu za "Blumberg", izjasnivši se prvi put javno da on želi da ona ostane na čelu te institucije po isteku tekućeg mandata u avgustu.

- Nisam čak ni razmišljao o bilo kakvim promenama. Stvari su bolje nego ikada. Imamo jak dinar, radimo zajedno na makroekonomskoj stabilizaciji, fiskalnoj konsolidaciji i imamo veoma, veoma dobre rezultate - istakao je Vučić.

- Ako ona želi da ostane, ostaće - poručio je predsednik Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (50)

Loading
Marijana

27.04.2018 07:40

Prave ljude i treba zadrzati da rade ono sto najbolje znaju!

sasa

27.04.2018 08:56

@Marijana - Naravno da ce je zadrzati.

Buda

27.04.2018 07:44

Jorgovanka Tabaković je i do sada odlično radila svoj posao, verujem da će tako nastaviti u budućnosti.

marija

27.04.2018 07:44

Jorgovanka dobro radi, stabilna monetarna politika i kurs dinara.