HUMANOST NA DELU! Pomoću donacije Gujona, otvorena farma svinja na Kosovu!

Autor: Tanjug

Vesti

26.04.2018

20:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na Kosovu i Metohiji, u selu Prekovce, opština Novo Brdo, danas je otvorena farma za tov svinja za potrebe narodne kuhinje eparhije Raško-prizrenske „Majka Devet Jugovića“, za koju je humanitarna organizacija "Solidarnost za Kosovo" Arnoa Gujona poklonila 150.000 evra.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Arno Gujon

- Danas je veliki dan za sve nas, jer posle osam meseci rada konačno je otvorena farma svinja, čiji je kapacitet oko 300 grla. Ova farma će omogućiti narodnim kuhinjama da manje zavise od spoljašnih donacija u mesu, jer će same moći da se snabdevaju - kazao je Gujon, te dodao da će na farmi raditi pet radnika.

Od 2012. do danas humanitarna organizacija "Solidarnost za Kosovo" je u saradnji sa eparhijom Raško-prizrenskom finansirala više samoodrživih projekata u oblasti stočarstva i poljoprivrede.

Reč je o četiri farme, mlekarama, fabrici za pasterizaciju voća i povrća, te desetinama plastenika širom Kosova i Metohije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Ružica

26.04.2018 21:39

Poštovanje za Gospodina Arno Gujona. Trebalo bi ga svaki dan prikazivati, ne bi li se neko ko je opljačkao građane Srbije i sad uživa u svom bogatstvu setio da pomogne finansijski njegovoj organizaciji i bar na taj način donekle opere sebe pred Bogom i narodom. Ali očigledno da to "bizmismen prnjo" neće i ne oseća potrebu za tim.

Ružica

26.04.2018 21:54

Bilo bi dobro da se preko javnog servisa objavi broj telefona gde bi se sms porukama prikupljala pomoć za srbe preko ovog divnog čoveka kome verujemo da ne bi zloupotrebio ta sredstva. Hvala ti Arno Gujon u ime svih koji osećaju da im je Kosovo u srcu i duši i koji znaju da je to koren drveta naših života. Bez korena nema ni drveta