DAČIĆ ODGOVORIO NA PRETNJE MAKRONA ZA KOSOVO!

Autor: Tanjug

Vesti

26.04.2018

09:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, povodom medijskih navoda da će Francuska uputiti proteste zemljama koje budu povukle priznanje lažne države Kosovo, izjavio je danas da Srbija ostaje pri svojoj politici, a da svi koji razmišljaju suprotno, moraju da se odluče da li su nam prijatelji i partneri ili će raditi protiv Srbije.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Ivica Dačić

- Kako mi se čini, i jedno i drugo nije moguće - rekao je Dačić odgovarajući na pitanja novinara u Sevojnu.

Šef diplomatije je podsetio da se Srbija godinama unazad susreće sa problemom priznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, ali da Vlada nastavlja sa svojom politikom, koja podrazumeva dogovor i kompromis, ali ne i odustajanje od državnih i nacionalnih interesa.

- Neće nas niko uplašiti time što nas ucenjuje. Mi ćemo i dalje svima objašnjavati da je u slučaju Kosova reč o nasilnoj secesiji i separatizmu, koji je suprotan međunarodnom pravu. Srbija tu lažnu državu ne priznaje - rekao je Dačić.

On je naglasio da će Srbija uspeti da smanji broj država koje su priznale jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova.

- To mnogo nervira one koji misle da je ovo pitanje rešeno i da je to nepovratan proces, ali vidite da je povratan - zaključio je Dačić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Nebojša

26.04.2018 12:10

Dragi moji ako realno poglexate nisu nam.pomogli 1914 zato sto su hteli nego morali jer ih je uslovio RUSKI CAR Nikolaj Ii Romanov. I sve su nam naplatili u zlatnim svajcarskim francima čak i pogrešnu municiju a poslednja isplata je bila 1984 godine za pertle i to u zlatnim švajcarskim francima. Spomenik treba demontirati i poslati u Francusku. I dosta vise sa tim kakp su nam prijatelji i partneri. Normalan covek da ima u kuci takvog partnera se razvede i kaze da ga/je moje oci vise ne vide. Pa mi njima trebamo da uputimo ostru notu zbog mesanja u unutrasnje stvari Srbije jer KiM su Srbija. I oda danas francuskog ambasadora ne bi više trebalo ni primati od strane bilo kog ministra Srbije