VUČIĆ SA TUSKOM: Borimo se da NAŠA DECA NEMAJU PROBLEME kakve mi imamo danas!

Autor: Tanjug

Vesti

25.04.2018

17:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predsednikom Evropskog Saveta Donaldom Tuskom, sa kojim je kako se očekivalo, razgovarao o odnosima EU i Srbije, evrointegracijama, regionalnoj saradnji i investicijama.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Aleksandar Vučić sa Donaldom Tuskom

Predsednik Evropskog Saveta doputovao je danas popodne u Beograd gde ga je na aerodoromu "Nikola Tesla" dočekao prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih polsova Ivica Dačić.

Posle zajedničkog susreta, Vučić i Tusk sastali su se sa predsednikom Evropske investicione banke Vernerom Hojerom i prisustvovali potpisivanju Finansijskog ugovora između Evropske investicione banke i kontrole letenja Srbije i Crne Gore (SMATSA).

Nakon potpisivanja ugovora predsednik Vučić se obratio medijima i rekao da želi građanima Srbije da kaže da je gospodin Tusk iskreni prijatelj Srbije i da se on uvek tako ponašao, a da njegovu posetu smatra značajnom.

- Ja sam zahvalan Donaldu Tusku što je pokazao da možemo da računamo na podršku Evropskog Saveta i na njegovu. Poglavlja 23 i 24 su važna za budućnost naše zemlje. Značajan je finansijski ugovor koji je potpisan - istakao je Vučić.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

Kako dodaje, razgovarali su i o auto putu Niš-Priština i da smatra da je on važan za ceo region.

- O ovome sam prvi put govorio sa Angelom Merkel 2013. godine. Zahvalan sam Tusku za podršku da ubrzamo tu izgradnju i što je zamolio Hojera da krenemo u izgradnju tog puta koji prolazi kroz Nišavski i Toplički okrug. Večeras ćemo razgovarati o Kliničkim centrima - rekao je Vučić.

Predsednik Srbije je izrazio zahvalnost za investicije - 50 miliona evra od strane Evropske komisije.

- Zahvalan sam Tusku što je zamolio Hojera da krenemo u izgradnju tog puta koji prolazi kroz Nišavski i Toplički okrug. Večeras ćemo razgovarati o Kliničkim centrima - rekao je Vučić.

Kako kaže razgovarali su i o pitanju koje ako ne bude na adekvatan način rešeno predstavlja prepreku na evropskom putu Srbije, a to je pitanje KiM.

- Pokazao sam Tusku Briselski sporazum i to da je Srbija sve uradila, Mi u Srbiji smatramo da treba da dođe do kompromisnog rešenja. Moramo da se borimo da naša deca nemaju problem kao mi danas. Nemam šta ni da ponudim ni prodam što neki pre mene već nisu dali. Borićemo se za naše državne interese - istakao je Vučić.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

On kaže da Srbija može da prihvati kompromis, ali ne i ponižavanje Srbije-konstatovao je Vučić.

- Glavni razlog moje posete su pripreme za Samit Zapadnog Balkana koji treba da se održi u Sofiji. Kao Poljak rođen i odrastao u komunizmu, dobro se sećam vaše nezavisnosti. 

U mojoj generaciji, još živi legenda o vašem herojskom i uspešnom otporu tokom Drugog svetskog rata. Čak i Nemci znaju da je Bog bio na vašoj strani. Danas je čitavom svetu jasno da će o budućnosti Srbije odlučivati samo Beograd, ni Evropska unija, ni Amerika, ni Rusija - istakao je Tusk.

- Hteli bismo da u budućnosti produbimo naše ekonomske veze. Stoga će Samit u Sofiji biti značajan - kazao je Tusk.

Poseta predsednika Evropskog saveta Srbiji organizovana je u okviru njegove balkanske turneje, koja traje od 23. aprila do 27. maja. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (31)

Loading
Kole

25.04.2018 17:49

Добро је да је упознао Туска са Бриселским споразумом и оно што Приштина није испунила већ 5 година.

mihajlo

25.04.2018 17:54

Jedini i pravi put kojim idemo da i ostvarimo zadati cilj!

Mina

25.04.2018 17:57

Po svimdesavanjima do sada, i cinjenicama da je sadasnja vlast podigla Srbiju na mnogo veci nivo ekonomskog, privrednog rasta, manja nezaposlenost, jos samo da resi pitanje dijaloga a resice ga, nasoj deci kako kaze Predsednik, ostaje u buducnosti stabilna zemlja.

milica

25.04.2018 17:59

I svi smo uvereni da ćemo u toj borbi da deci obezbedimo bolju budućnost sa vama na čelu i uspeti