TOMIN SIN DIGAO POREZ DA POBEGNE IZ DUBIOZE: Uprava Kragujevca povećala namet za 50 odsto

Autor:

Vesti

24.04.2018

16:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Udario po džepu Kragujevčana da napuni praznu gradsku kasu! Uprava Kragujevca, na čijem je čelu Radomir Nikolić, povećala je stopu poreza na imovinu za čak 50 odsto. Kako saznajemo, Nikolić tako pokušava da bar malo stanji debeli minus u koji je gradski budžet zapao.

RepublikaFoto: youtube.com/ Televizija Kanal 9
Puni budžet: Radomir Nikolić

Ni to nije najgore. Iako je porez na imovinu zvanično uvećan za 50 odsto, mnogim Kragujevčanima stižu i do tri puta veći računi od prošlogodišnjih.

- Kako je to porez uvećan za 50 odsto kad sam ga prošle godine plaćao 8.000 dinara, a sad 19.000! Tako sam i za dva hektara na selu, koji se vode kao građevinsko zemljište, prošle godine plaćao 4.000 dinara, a ove 13.600. Koliko se ja razumem, to je uvećanje od 300 odsto - ogorčen je jedan Kragujevčanin.

Građani se žale i da ima mnogo tehničkih grešaka. Pojedincima na poreskim rešenjima piše znatno veća kvadratura od one u kojoj stvarno žive.

Mnogim Kragujevčanima stižu i do tri puta veći računi od prošlogodišnjih

- Prošle godine smo za kuću plaćali porez 5.000 dinara, a sada 44.000. Čak su nam i kvadraturu povećali. Stan ima 78 kvadrata, a oni su napisali 158. Samo bi da kradu ovi nesposobnjakovići. Nikad gora gradska uprava, a posebno gradonačelnik. Nije mi jasno da ga ne smenjuju - revoltirano poručuje oštećena Kragujevčanka. Radomir Nikolić juče nije odgovarao na pozive i poruke Srpskog telegrafa.

U Gradskoj poreskoj upravi odgovaraju da je povećanje poreza rezultat povećanja poreske stope, kao i da udeo u tome ima i cena imovine koja je u pojedinim zonama povećana, a negde smanjena. U nedostatku boljih argumenata, u poreskoj upravi dodaju "da je sve to individualno, da zavisi od slučaja do slučaja, jer više elemenata utiče na iznos poreza".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Golub

25.04.2018 04:20

Birali ste to ste trazili