POČELI RADOVI: Rekonstrukcija i proširenje puta Sremski Karlovci - Inđija

Autor: Tanjug

Vesti

23.04.2018

13:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle više od pola veka danas je počela rekonstrukcija puta od Sremskih Karlovaca do Banstola kod Inđije, u prisustvu pokrajinskog premijera Igora Mirovića.

RepublikaFoto: pixabay.com
Radovi na putu

U pitanju je deonica starog novosadskog puta od 6,82 kilometra, a vrednost radova je 238,4 miliona dinara. Radove izvodi Sremput iz Rume i Baumister iz Beograda.

Radovi obuhvataju kompletnu rekonstrukciju, kao i proširenje puta najmanje za jedan metar. Početku radova su prisistvovali i predstavnici Ministarstva, građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Rekonstrukcija će omogućiti brži protok teretnog i putničkog saobraćaja. Reč je o starom novosadskom putu koji je građen od betonskih ploča i to fazno pred Drugi svetski rat.

Rok za završetak posla je 150 kalendarskih dana

Radovi će se odvijati po fazama, prvo u desnoj saobraćajnoj traci kada će se saobraćaj odvijati naizmeničnim propuštanjem saobraćaja levom trakom.

RepublikaFoto: pixabay.com

Po završetku radova u desnoj traci radovi će preći u levu traku. Predviđena je i totalna obustava saobraćaja za sva vozila i preusmeravanje na alternativne pravce. Alternativni pravci za teretna vozila iz pravca Beograda su: Inđija, Putinci, Ruma, Iriški venac, Petrovaradin i Novi Sad.

U proseku tim putem prođe više od 5.300 vozila dnevno, posle rekonstrukcije biće 20% više

Alternativni pravci za putnička vozila iz pravca Beograda su: Inđija, Maradik, Krušedol, Irig, Iriški Venac, Petrovaradin i Novi Sad. Put je od velikog značaja ne samo zato što je alternativa autputu već i zato što povezuje Inđiju, Karlovce, Čortanovce, Iriški Venac i Frušku goru. Na tom potezu su i manastiri Krušedol, Velika i Mala Remeta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading