MINISTAR ĐORĐEVIĆ: Vučić dao saglasnost, obezbeđena sredstva za spomenik Vilsonu

Autor: Tanjug

Vesti

21.04.2018

18:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević razgovarao je danas sa ambasadorom SAD Kajlom Skotom o inicijativi za podizanje spomenika bivšem američkom predsedniku Vudrou Vilsonu koji je ocenio da je taj korak značajan u pokazivanju prijateljstva koje su države imale u istoriji.

RepublikaFoto: Tanjug
Zoran Đorđević

- Želimo da čoveku koji je je tokom Prvog svetskog rata snažno podržavao Srbiju i čijom zaslugom se pre 100 godina srpska zastava zavijorila na Beloj kući odamo priznanje i zahvalnost podizanjem spomenika u Beogradu. Za ovu zamisao obezbeđena su finansijska sredstva i dobijena je saglasnost predsednika Srbije Aleksandra Vučića -, rekao je Đorđević povodom inicijative koju je pokrenuo ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Kako se navodi u saopštenju resornog ministarstva, ambasador Skot zahvalio je na odgovornom pristupu Ministarstva za rad prema ideji o očuvanju sećanja na prijateljske odnose koje su Sjedinjene Američke Države i Srbija u periodu vladavine Vudroa Vilosona i ocenio da je taj korak značajan u pokazivanju prijateljstva koje su države imale u istoriji.

Skot pohvalio pristup Srbije migrantskoj krizi

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević obavestio je danas ameiričkog ambasadora Kajla Skota da je donet Pravilnik o postupanju sa maloletnim migratnima koji se nalaze u Srbiji, a Skot je pohvalio pristup Srbije u kontinuiranoj brizi o migrantskoj populaciji.

Đorđević je naveo da će Pravilnikom biti povećana kontrola i briga o maloletnim migrantima prilikom ulaska, boravka i izlaska iz naše zemlje.

- Cilj nam je da deca migranti u Srbiji nastave da imaju sve uslove za normalan život i nesmetano obrazovanje - istakao je ministar uz napomenu da će sa maloletnim migrantima u svakodnevnom kontaktu biti kompletan tim stručnih lica u institucijama koja su prilagođene za njihov smeštaj, saopštilo je Ministarstvo za rad.

Skot je pohvalio pristup Srbije u kontinuiranoj brizi o migrantskoj populaciji, imajući u vidu da se Srbija pokazala kao pouzdan partner i da i dalje predstavlja najbolji primer za rešavanje migratornih pitanja i socijalne inkluzije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (55)

Loading
maric

21.04.2018 18:48

Odlicna odluka!

kosta

22.04.2018 02:32

@maric - Dobar potez,.

Milica

21.04.2018 18:52

Kad Srbija nije cenila prava prijateljstva i prijatelje??! Ovo je samo jos jedan pokazatelj tako neceg...

bosoc

21.04.2018 18:57

Vrlo pametna odluka koja ce samo unaprediti nasu kulturu!