U ovom mestu u Srbiji vlada INVAZIJA KOMARACA!

Autor: alo.rs

Vesti

21.04.2018

07:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nesvakidašnja invazija krvopija, i to mesec dana ranije od njihovog uobičajenog pojavljivanja, paralisala je Opovo, vojvođansko mesto na samo tridesetak kilometra od prestonice.

RepublikaFoto: pixabay.com

Tih insekata ima toliko, da su opštinske vlasti morale hitno da raspišu javnu nabavku za usluge suzbijanja odraslih formi komaraca.

Procedura je, kako "Alo!" saznaje, skraćena u skladu sa zakonom, dok se prskanje komaraca očekuje krajem aprila.

Osim što građani ne mogu da promole nos iz kuća ujutru i predveče jer gladni insekti baš grizu, kako Opovčani prenose za "Alo!", komarci su veći od "običnih", lete u velikim rojevima. Sve to predstavlja opasnost od izbijanja groznice Zapadnog Nila. 

Dr Zoran Tasić, predsednik opštine Opovo, potvrdio je za "Alo!" "okupaciju Opova" i rekao da je zbog toga raspisana hitna javna nabavka za suzbijanje komaraca.

- Otvaranje ponuda je 26. aprila, a ako sve bude bilo u skladu sa zakonom, do kraja ovog meseca potpisaćemo ugovor sa izvođačem radova. Očekujem da će naši građani imati prijatne majske praznike, bez komaraca. Sa druge strane, situacija je baš ozbiljna jer su komarci prilično veliki, brojni su, a javili su se mesec dana ranije nego što je uobičajeno, bez obzira na to što smo tretman larvi komaraca uradili u predviđenom terminu - naveo je Tasić i dodao da se građani obavezno štite od komaraca dok se ne završi procedura javne nabavke.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading