(VIDEO) VELJANOVSKI, PSG: Nećemo sa Đilasom, jer on hoće sa Dverima

Autor: Republika

Vesti

19.04.2018

16:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rade Veljanovski, član predsedništva Pokreta slobodnih građana (PSG) na čijem čelu je Saša Janković objasnio je zašto je ovaj pokret negativno odgovorio na ponudu Dragana Đilasa da se formira takozvani "Savez za bolju Srbiju".

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Neće sa Đilasom i Obradovićem: Rade Veljanovski

Gostujući na RTV Veljanovski je između ostalog konstatovao da je Đilasov predlog "forma bez sadržine", kao i da je za PSG neprihvatljivo i učešće pokreta Dveri u takvom savezu.

- Predlaže se jedan savez koji nudi nekakva organizaciono tehnička rešenja, dakle, formu bez sadržaja. To je kao kad imate hardver a nemate softver. Nema tu elemenata za formiranje politike. Pri tom, bilo je naznaka da mi koji smo bili na beogradskim izborima (Đilas, Jeremić, Janković) napravimo početni savez, a onda da tu uđu svi. Koji svi? - retorički je upitao Veljanovski da bi potom detaljnije obrazložio stav PSG:

- Mi nismo za to da uđu svi, pa i oni koji već osuđene ratne zločince u Hagu nazivaju herojima, kao što je pokret Dveri. A čuli smo od našigh potencijalnih partenera da bi i takva jedna organizacija mogla biti u tom savezu - rekao je Veljanovski.

Da stvar bude još i gora po PSG i njene čelnike, Veljanovski otvoreno priznaje da se taj pokret zalaže za stolicu Kosova u Ujedinjenim nacijama.

Naime, na direkto pitanje da li platforma PSG podrazumeva nezavisno Kosovo, on bez okolišanje i eufemizama odgovara: 

- Da, tako je.

Šta je još poručio, pogledajte u video snimku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading