KOZAREV, SNS: Smatović je opasan za Srbiju

Autor: Tanjug

Vesti

16.04.2018

17:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Član Glavnog odbora Srpske napredne stranke Dušan Kozarev ocenio je večeras da javni nastupi lidera stranke "Zdrava Srbija" Milana Stamatovića pokazuju koliko je važno da se neozbiljni i neodgovorni ljudi voljom građana drže podalje od važnih državnih funkcija i visoke politike.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ
Dušan Kozarev

- Njegovi predlozi da se Srbija samoizoluje, a da samoproglašenom Kosovu prepusti da u međunarodnoj areni radi šta poželi, pokazuju koliko duboko može biti nerazumevanje međunarodnih odnosa i diplomatije, a koliko opasno da se oni koji se u te stvari ništa ne razumeju pitaju o bilo čemu - istakao je Kozarev.

Prema njegovim rečima, upravo Stamatović, koji optužuje predsednika Srbije Aleksandra Vučića za antiustavno i antidržavno delovanje, radi i protiv Srbije i protiv zdravog razuma. 

- Stamatović je danas nadmašio sebe predlažući i povratak srpskog pravosuđa na tradicije Dušanovog zakonika, zaboravljajući valjda koliko je strog taj zakonik bio prema onima koji su skloni krađama i malverzacijama - rekao je Kozarev.

Srećom po Stamatovića, srpsko zakonodavstvo se neće vraćati na drakonske kaznene mere iz Dušanovog zakonika, jer bi to za mnoge, pa i Stamatovića, bilo veoma bolno, smatra član Glavnog odbora SNS.


Kozarev je zaključio i da Stamatovićevi pokušaji da pridikuje Srpskoj pravoslavnoj crkvi i bira gde će biti sedište srpske Patrijaršije svedoče koliko je apsurdno to što se njegova organizacija zove "Zdrava Srbija".

Stamatović je ranije danas, u saopštenju, kritikovao predsednika Vučića u vezi sa predstojećim samitom u Sofiji, zatim je zamerio Ustavnom sudu sudu što se ne ugleda na Dušanov zakonik, a partijarhu srpskom poručio da je vreme da se sedište SPC vrati u Peć.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (39)

Loading
Hana

16.04.2018 17:46

Stamatovic ne bi smeo da se bavi politikom, jer ovakve izjave ne prilice politicaru koji se kao bori za svoju zemlju.Takav predlog bi samo unazadio nasu drzavu i tek bi onda bili u poziciji kada nista ne bi mogli da uradimo.

Hana

16.04.2018 17:54

Svako se danas bavi politikom zarad licnih interesa. Na svu srecu takvi vise nisu na vlasti i nista se ne pitaju, vec imamo ljude koji su Srbiju preporodili i probudili.

Dacha

16.04.2018 17:55

Stamatovic bi da moze vec sutra priznao nezavisnost Kosova, nije on covek koji bi se borio za srpski narod i ocuvanje nase tradicije.

Nikola

16.04.2018 17:59

Stamatović nema prava da bilo koga kritikuje a kamo li predsednika Vučića. Pokazao je Stamatović na izborima koliko vredi.